Welke kant van de dobbelsteen zal zichtbaar zijn zodra het pad aangegeven door de pijl is voltooid?

Janine image
door Janine

25 Augustus 2023

Welke kant van de dobbelsteen zal zichtbaar zijn zodra het pad aangegeven door de pijl is voltooid?
Advertisement

Puzzels fascineren iedereen, er is niemand die niet even stopt als hij met een raadsel wordt geconfronteerd zonder te proberen de juiste oplossing te vinden. Deze quizzen zijn overal te vinden en er is niemand die ze niet wil proberen. Iedereen wil eraan meedoen, dus zodra ze een puzzel zien, verspillen ze geen tijd, ze lezen de opdracht en stellen zichzelf meteen op de proef. Quizzen trekken mensen aan omdat ze hen inzicht geven in hun intelligentieniveau. Bovendien zorgt het oplossen van een puzzel ervoor dat je je gevoel van eigenwaarde kunt vergroten, maar vooral ook buiten de gebaande paden kunt denken.

Kun jij erachter komen welke kant van de dobbelsteen zichtbaar zal zijn nadat het het pad heeft afgelegd dat door de pijl wordt aangegeven? Test jezelf... Maar speel niet vals!

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

De afbeelding toont een dobbelsteen, waarvan slechts drie vlakken zichtbaar zijn, waarop de cijfers 1, 4 en 2 staan. Pijlen geven vervolgens het pad aan dat de dobbelsteen zal moeten afleggen. Aan het einde van deze reis moeten we zeggen welke zijde aan de bovenkant te zien is. Het is niet eenvoudig, want eerst moet je onthouden hoe de zijkanten van een dobbelsteen zijn gepositioneerd, pas dan kun je de oplossing vinden. Er zijn mensen die hun intelligentie of superioriteit willen bewijzen en alles uit hun hoofd willen doen. Anderen daarentegen proberen met pen en papier een gegeven na te tekenen en op basis daarvan te achterhalen wat het juiste getal is.

Er is logica voor nodig. In dit geval zijn er geen berekeningen nodig. Je hoeft alleen maar aan een dobbelsteen te denken en te begrijpen waar de cijfers op de zijkanten zijn geplaatst. Nadat je je een dobbelsteen in je hoofd hebt voorgesteld, wordt alles gemakkelijker. Laat hem gewoon het vastgestelde pad volgen. Als het je niet lukt of als je zeker wilt weten dat je het juiste antwoord hebt gegeven, is hier de oplossing.

Advertisement
pixabay

pixabay

Er is geen haast, zorg ervoor dat je het je gemakkelijk maakt en laat je niet afleiden. Als het voor wiskundige quizzen voldoende is om bewerkingen uit te voeren, moet je voor logische quizzen moeite doen, redeneren en nadenken over hoe je zo snel mogelijk het resultaat kunt krijgen. Eerst moet je de dobbelstenen in gedachten houden en deze vervolgens laten dobbelen. Eerst wordt de 5 gevonden, dan zal in het tweede vakje de 1 staan, in het derde de 3 en in het vierde vakje zal dan de 5 zichtbaar zijn.

Het juiste antwoord is 5, heb je het juiste resultaat gevonden?

Advertisement