Hersenkraker: weet jij het aantal witte blokjes en het aantal zwarte blokjes te achterhalen?

Janine image
door Janine

19 Augustus 2023

Hersenkraker: weet jij het aantal witte blokjes en het aantal zwarte blokjes te achterhalen?
Advertisement

Jezelf testen is een fundamenteel aspect van het leven. Iedereen moet zichzelf constant uitdagen, om te begrijpen wat ze waard zijn, om zichzelf te bewijzen. Veel mensen proberen elke dag nieuwe uitdagingen uit, maar houden vooral van quizzen, omdat ze ze zien als een uitdaging tegen zichzelf en de tijd. Door puzzels op te lossen vergroot je je zelfvertrouwen en voel je je intelligent. Als het om wiskundige vragen gaat, bewapenen ze zich met vindingrijkheid om de oplossing te vinden, maar in het geval van visuele tests is het geheim om gewoon naar de foto te kijken en je niet te laten afleiden. Bij deze gelegenheid is het doel om het aantal blokjes te tellen, je moet gewoon goed opletten. Weet jij het juiste antwoord te geven?

Hersenkraker: weet jij het aantal witte blokjes en het aantal zwarte blokjes te achterhalen? - 1

De afbeelding toont kubussen die een piramide vormen. Maar sommige zijn zwart en sommige zijn wit. Het doel is om ze te kunnen tellen. Het lijkt misschien eenvoudig, maar de moeilijkheid ligt in het kunnen achterhalen hoeveel kubussen er verborgen zijn. In feite zijn ze niet allemaal zichtbaar. Hier is de enige vaardigheid die nodig is om de oplossing te vinden, zorgvuldig naar de afbeelding kijken en dan tellen. De elementen die niet zichtbaar zijn, moeten ook worden geteld. Sommigen proberen het raadsel uit hun hoofd op te lossen, ze kijken naar de foto en stellen zich deze zonder elementen voor die het zicht belemmeren, terwijl anderen het op papier natekenen om precies te weten hoeveel kubussen er getekend zijn.

Heb je het juiste antwoord kunnen vinden? Maak je geen zorgen als het je niet is gelukt, we zullen de oplossing aan je onthullen. Het was voldoende om alles te analyseren. Er is geen tijdslimiet, doe het rustig aan, haast leidt alleen maar tot fouten.

Advertisement
pixabay

pixabay

Er kan wel worden aangenomen dat het eerste en derde niveau van de piramide alleen zwarte blokjes hebben en het tweede niveau alleen witte blokjes. Als je de afbeelding analyseert, zie je dat het een object is met een vast aantal kubussen in elke rij. In de top van de piramide bevindt zich slechts 1 zwarte kubus, de middelste bevat 5 witte kubussen en ten slotte heeft de onderste er 17. Concluderend kan dus met zekerheid worden gezegd dat er 18 zwarte kubussen en 5 witte zijn.

Is het je gelukt?

Advertisement