Strand verbiedt zwemmers om in zee te plassen: dit gebeurt er met degenen die zich niet aan de regels houden

Janine image
door Janine

14 Augustus 2023

Strand verbiedt zwemmers om in zee te plassen: dit gebeurt er met degenen die zich niet aan de regels houden
Advertisement

Plassen in zee: mag dat? Op een Spaans strand is een veto uitgesproken: de strenge maatregel moet voorkomen dat zwemmers gebruik maken van het zilte water en het zand in plaats van naar het toilet te gaan. Laten we eens kijken waar deze regel uit bestaat en hoe deze zal worden toegepast.

via The Times

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Weinigen zullen het toegeven, maar het aantal mensen dat gebruik maakt van een duik in de zee om aan hun fysiologische behoeften te voldoen, is niet gering. Om wachtrijen bij het toilet te vermijden nadat je veel water hebt gedronken of wanneer je op het strand ver van de toiletten zit, kan het gebeuren dat je toegeeft aan de verleiding om van de golven te profiteren en je blaas te legen.

De wetenschap beweert dat plassen in zee helemaal niet als vervuilend wordt beschouwd, omdat de verbindingen in de urine, in contact met het zilte water, een stof vormen die ammonium wordt genoemd en waarmee vissen zich voeden. Dit gedrag kan echter onhygiënisch zijn voor de mens zelf.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Niemand zou het idee waarderen om in de urine van anderen te zwemmen. Daarom heeft een Spaans strand besloten dit twijfelachtige gedrag te verbieden en een precieze tegenmaatregel te nemen. Volgens de lokale autoriteiten is het in feite "een schending van de hygiëneregels, een gebrek aan beleefdheid en goede manieren" door toeristen en badgasten in het gebied.

De gemeente heeft niet uitgelegd hoe ze eventuele "daders" wil identificeren, maar heeft besloten om openbare toiletten op het strand te plaatsen om de naleving van deze nieuwe verordening te vergemakkelijken. Maar wat is de boete?

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Het gemeentehuis van de stad Vigo, een badplaats in de provincie Pontevedra, in het noordwesten van Spanje, heeft besloten een maatregel openbaar te maken om de reinheid van het water en het zand te waarborgen: overtreders krijgen een boete van 750 euro. Degenen die betrapt worden op het plassen in zee of aan de kust, zullen daarom een ​​flink bedrag moeten betalen.

Dit is echter niet de enige maatregel die wordt genomen om de stranden en de wateren te beschermen: zwemmers zullen geen zeep meer kunnen gebruiken tijdens douches en voetbaden op het zand, geen afval en vuil achterlaten of barbecues gebruiken om mogelijke brand te voorkomen. Wat vind jij van deze Spaanse maatregelen? Lijken ze je nuttig?

Advertisement