Logische hersenkraker: kun jij de letter vinden die niets met de andere te maken heeft?

Janine image
door Janine

17 Augustus 2023

Logische hersenkraker: kun jij de letter vinden die niets met de andere te maken heeft?
Advertisement

Hou je van grammatica? Hoewel je voor deze puzzel je logische en redeneervaardigheden moet testen, is het een groep letters uit het alfabet die je uitdaagt. Als je ze goed kent, zal het je zeker makkelijker afgaan om ze te onderzoeken en de dynamiek van het spel te begrijpen. Elke puzzel is anders dan de andere, maar sommige lijken ingewikkelder: dit hangt zowel af van de werkelijke moeilijkheidsgraad van de puzzel als van individuele vaardigheden. Door een paar minuten per dag aan deze leuke kleine puzzels te besteden, kun je je geest trainen om meer en meer opmerkzaam te worden en zul je in staat zijn om de tests in een recordtijd op te lossen. Als je zin hebt om je aan dit tijdverdrijf te wijden, gaan we verder met het uitleggen van het spel.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

In de afbeelding, die eruitziet als een kleine plas water, staan ​​letters. Waar je op moet letten, is zeker niet het ontwerp of de kleuren die het onderscheiden, maar wat erin zit: de test vraagt ​​je om de letter te vinden die anders is dan de andere. Je eerste gedachte zou begrijpelijkerwijs kunnen zijn: "Maar ze verschillen allemaal van elkaar." Dat klopt, maar er is iets dat deze groep verenigt, terwijl een van de deelnemers buitengesloten blijft.

Het doel van het spel is daarom om te begrijpen wat het gemeenschappelijke element is van deze reeks letters en daarom te identificeren wie zich hiervan onderscheidt. Bekijk ze goed: we hebben een E, een L, een S, een M, een J, een G, een W, een O en een H. Negen letters die niets met elkaar te maken lijken te hebben, maar er is toch iets dat hen verenigt. Geef jezelf alle tijd om na te denken en als je eenmaal hebt gevonden wat volgens jou het juiste antwoord is, vergelijk het dan met de onderstaande uitleg.

Advertisement
pixabay

pixabay

Laten we eens kijken wat het antwoord op het raadsel is. Wat de letters van de groep verenigt, is een precies aspect: hun vorm. Het had bijvoorbeeld hun positie in de alfabetische volgorde kunnen zijn, maar het verschillende element is slechts het “aspect”. In feite hebben ze allemaal dit detail gemeen: ze zijn "open". Dit betekent dat de lijnen waaruit ze zijn samengesteld geen eindpunt hebben, maar open ruimtes laten.

De enige die een "gesloten circuit" heeft, is gemakkelijk te onderscheiden: het is de letter O, die een cirkel vormt die van buitenaf niet kan worden betreden, aangezien hij geen openingen heeft.

Wist je de test op te lossen?

Advertisement