De oplossing is complexer dan het lijkt: hoeveel achten weet jij te tellen?

Janine image
door Janine

16 Augustus 2023

De oplossing is complexer dan het lijkt: hoeveel achten weet jij te tellen?
Advertisement

Iedereen worstelt elke dag met nieuwe uitdagingen, waarvan er vele worden vertegenwoordigd door puzzels. Iedereen houdt ervan zichzelf uit te dagen, probeer erachter te komen hoe slim ze zijn. Elke keer dat je een IQ-test maakt, denk je dat je een uitstekende geest hebt. In wezen verhoogt het oplossen van de raadsels iemands gevoel van eigenwaarde.

Liefhebbers zien deze puzzels als een test, begrijpen hun limiet. In dit geval is het geen logische quiz, je moet gewoon proberen te redeneren, buiten de schema’s denken. Je moet alleen wat moeite doen en te vertrouwen op de basis van de wiskunde om het juiste antwoord te vinden. In dit geval moet je echter gewoon goed nadenken.

Kun jij zien hoeveel 8-en er op de foto staan?

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Op de foto zijn enkele 8-en weergegeven, het doel is om ze te tellen. Het probleem ligt in het je niet voor de gek laten houden. We moeten verder denken dan de schijn, alleen door op deze manier te redeneren wordt het mogelijk om het juiste antwoord te geven. Het is noodzakelijk om goed naar de hele afbeelding te kijken, het te onthouden en er dan niet meer naar te kijken. De geest heeft het gefotografeerd, nu zal het de hersenen gaan pijnigen om de oplossing te vinden. Vaak is alleen intuïtie nodig om het juiste antwoord te vinden.

Sommigen proberen het raadsel mentaal op te lossen, misschien omdat ze veel beter getraind zijn. Anderen daarentegen besluiten zich te wapenen met pen en papier en het raadsel op te lossen, de afbeelding op het vel over te brengen en de oplossing proberen te vinden door middel van tekeningen. Haast je niet om de test op te lossen, maar denk goed na. Vaak leidt het snel willen oplossen van raadsels tot fouten maken en het verkeerde antwoord geven.

Maak je geen zorgen als je de oplossing niet hebt kunnen vinden, hier is het antwoord.

Advertisement
pixabay

pixabay

Op de foto zijn verschillende 8-en weergegeven, de taak is om ze te tellen. Op het eerste gezicht zou men zonder na te denken 4 antwoorden, maar dat klopt natuurlijk niet. Dan kijk je wat beter naar de afbeelding en begrijp je dat je ook de 8 in het midden moet tellen, maar zo kom je op 5. Het juiste antwoord is echter 9, omdat er horizontaal 8-en staan.

Heb je ze allemaal gezien?

Advertisement