Hoeveel driehoeken zijn er aanwezig in de afbeelding?

Janine image
door Janine

16 Augustus 2023

Hoeveel driehoeken zijn er aanwezig in de afbeelding?
Advertisement

Logische quizzen zijn van fundamenteel belang, omdat ze je niet alleen in staat stellen jezelf te testen en te begrijpen of je in staat bent om wat lateraal denken wordt genoemd, of buiten de kaders te denken, maar vooral om je geest altijd geoefend te houden.

Liefhebbers zien puzzels als een tijd om zichzelf en de tijd uit te dagen. Ze willen zichzelf sneller bewijzen dan iedereen, maar vooral hun eigen geest testen. Als het je lukt om een ​​op te lossen, neemt je gevoel van eigenwaarde toe en voel je je slimmer.

Kun jij raden hoeveel driehoeken er in de figuur zitten?

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

De afbeelding toont een vierkant met daarin 4 vierkanten. Elk van deze wordt doorkruist door lijnen die elkaar kruisen en driehoeken vormen. Ze allemaal tellen lijkt onmogelijk, niet alleen omdat de lijnen verwarrend zijn, maar ook omdat er verschillende kleuren zijn, die, als je in het begin denkt dat ze het tellen op de lange termijn gemakkelijker zouden maken, alles alleen maar ingewikkelder maken.

Op een gegeven moment raak je de tel kwijt van het aantal driehoeken, je weet niet meer welke je al geteld had en welke niet. We moeten noodzakelijkerwijs doorgaan met een methode in gedachten. Men zou met de klok mee kunnen gaan en dan nadenken over welke combinaties het mogelijk maken om driehoeken te creëren.

Heb jij kunnen achterhalen hoeveel driehoeken er in de figuur zitten? Als je het nog niet hebt gedaan, is hier de oplossing.

Advertisement
pixabay

pixabay

Eerst moet je de tijd nemen, heel rustig voor de afbeelding gaan zitten en het zorgvuldig analyseren. Laat je niet afleiden, kijk naar de afbeelding en begin met tellen op een specifieke manier, zoals met de klok mee. In dit geval leidt haast nergens toe, je moet gewoon tellen. Sommigen, om er zeker van te zijn dat ze zich niet vergissen, reproduceren de tekening op het vel en tellen terwijl ze elke afzonderlijke driehoek vormen.

Heb jij ze allemaal kunnen tellen? Het zijn er om precies te zijn 44. Het is heel moeilijk om ze allemaal te vinden om je niet te laten misleiden door de lijnen en kleuren.

Is het jou gelukt?

Advertisement