Hoe scherp is jouw zicht? Kom erachter door te raden hoeveel 7-ens er in deze figuur zijn

Janine image
door Janine

17 Augustus 2023

Hoe scherp is jouw zicht? Kom erachter door te raden hoeveel 7-ens er in deze figuur zijn
Advertisement

Als je regelmatig puzzels maakt, betekent dit dat je jezelf graag uitdaagt met deze snelle en leuke bezigheden. Elk van hen is anders, maar heeft dezelfde gemene deler: om je op een constructieve manier enkele aangename momenten te laten beleven, om je te helpen sommige van je vaardigheden te ontwikkelen of te verfijnen. De test die we je gaan aanbieden is een visuele uitdaging, die je vraagt ​​om in een zeer beperkte tijd de juiste oplossing te vinden.

Advertisement
Hoe scherp is jouw zicht? Kom erachter door te raden hoeveel 7-ens er in deze figuur zijn - 1

Waar gaat het spel in kwestie over? Kijk naar de afbeelding: zoals je kunt zien, bestaat het cijfer op de blauwe achtergrond uit een reeks witte letters: dit zijn de laatste letters van het alfabet, de Z dus. Maar je zult al snel beseffen dat er ook getallen tussen zitten. Tussen alle Z-en zijn er namelijk een aantal 7-ens. Maar hoeveel? Het is aan jou om deze vraag te beantwoorden: de puzzel bestaat uit het raden van het exacte aantal aanwezige zevens, maar de echte moeilijkheid is om dit in zeer korte tijd te doen. Je hebt maar 7 seconden om tot de juiste conclusie te komen!

Op dit punt hoef je alleen maar de stopwatch te starten en zo snel mogelijk de cijfers te tellen, in een poging ze van de letters te onderscheiden: het verdere obstakel wordt uiteraard vertegenwoordigd door het feit dat het nummer erg lijkt op de letter Z, in feite verschilt het aspect van de 7 en van de letter in kwestie alleen in de aanwezigheid van de onderste streep, die het nummer niet heeft. Dit kan voor het oog verwarrend zijn, waardoor het moeilijker wordt om de symbolen van elkaar te scheiden, maar hier moet je al je vaardigheid, snelheid en visuele aandacht aan besteden.

Als je alle 7-ens hebt gevonden, kun je naar beneden scrollen om te zien of je het goed hebt geraden.

Advertisement
Hoe scherp is jouw zicht? Kom erachter door te raden hoeveel 7-ens er in deze figuur zijn - 2

Het totale aantal 7-ens tussen de Z-en is 13. Als je het in slechts zeven seconden goed hebt geraden, zijn je snelheid en visuele vaardigheid echt uitzonderlijk! Het kan echter zijn dat je een ander resultaat had, namelijk 12. In dit geval betekent dit dat je de laatste 7 niet hebt geteld: het is degene die het cijfer zelf vormt en die de meeste spelers negeren!

Heb je het gezien? Hoe lang heb je erover gedaan om de test op te lossen?

Advertisement