Logische quiz: hoeveel vakjes staan ​​er op de foto?

Janine image
door Janine

18 Augustus 2023

Logische quiz: hoeveel vakjes staan ​​er op de foto?
Advertisement

Elke dag willen mensen raadsels uitproberen, de reden is niet moeilijk te begrijpen, ze doen het om te begrijpen hoe intelligent ze zijn, maar vooral of ze in staat zijn de logica te gebruiken. Met puzzels kun je je brein altijd geoefend houden. Om deze reden zijn er velen die zich, zodra ze de kans krijgen, onmiddellijk in deze tests storten en zo snel mogelijk proberen de oplossing te vinden.

Liefhebbers verspillen geen tijd met het lezen van de opdracht en proberen in de kortst mogelijke tijd het juiste antwoord te vinden. Het geheim is echter om geen haast te hebben, maar rustig de test te observeren, en dan uit te zoeken wat je moet doen om tot een conclusie te komen. Test jezelf... Alleen heel logische mensen vinden de oplossing.

Advertisement
Logische quiz: hoeveel vakjes staan ​​er op de foto? - 1

Het doel van het raadsel is om het aantal vierkanten in de afbeelding te tellen. Als het gaat om wiskundige quizzen, hoef je alleen maar op algebra te vertrouwen, terwijl je voor visuele quizzen alleen de afbeelding hoeft te observeren en het detail op te merken dat tot de oplossing leidt. In dit geval moet je echter op elk detail letten, maar ook goed nadenken, omdat je het risico loopt in de war te raken en de tel kwijt te raken. De enige manier om de puzzel op te lossen, is door te beschikken over wat wordt gedefinieerd als lateraal denken, oftewel buiten de gebaande paden te kunnen denken. Laat je niet misleiden, kijk naar de foto en misschien gaat er een lampje branden, wat leidt tot de intuïtieve oplossing. De test is veel eenvoudiger dan het klinkt, maar het kost veel aandacht om op te lossen.

Heb je het juiste antwoord kunnen geven? Als je er zeker van wilt zijn is hier de oplossing. Een kleine aanwijzing: je hoeft niet te tellen.

Advertisement
pixabay

pixabay

Het geheim is om de opdracht te lezen en de afbeelding te observeren, want alleen een losse geest en een zorgvuldige blik kunnen de oplossing vinden. Het juiste antwoord op de vraag "Hoeveel vierkanten staan ​​er op de foto?”, is geen enkele. Als je goed naar de afbeelding kijkt, kun je namelijk zien dat er geen vierkanten zijn, alleen rechthoeken.

Wist je het juiste antwoord te geven of werd je ook in de maling genomen door de opdracht?

Advertisement