Wil je benzine besparen? Gebruik de 10 seconden regel, weinig chauffeurs kennen het, maar het kan een verschil maken

Janine image
door Janine

18 Augustus 2023

Wil je benzine besparen? Gebruik de 10 seconden regel, weinig chauffeurs kennen het, maar het kan een verschil maken
Advertisement

De uitgaven waarmee elke persoon elke dag wordt geconfronteerd, zijn talrijk, we weten het goed, en vooruitgaan kan voor velen ingewikkeld worden. Om deze reden is ieder van ons altijd op zoek naar een manier om geld te besparen, om wat geld opzij te zetten en om rond te kunnen komen.

Er zijn heel praktische trucs om je portemonnee te beschermen, die echter niet iedereen kent. Een ervan is erg handig om bijvoorbeeld brandstof te besparen en is de 10 seconden regel. Laten we samen uitzoeken wat het is.

via Hinkle Charitable Foundation

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Een van de dingen waar de meesten van ons veel geld aan uitgeven, is ongetwijfeld de benzine voor de auto. Het tanken van benzine, diesel en andere brandstoffen kost veel geld, maar het is noodzakelijk om je te kunnen verplaatsen. Dit vervoermiddel is essentieel in elk huishouden en als je geen gebruik wilt maken van het openbaar vervoer, helpt het ons zowel voor werk als voor vrije tijd. Maar het moet worden aangedreven en de prijsstijgingen van brandstof zijn aan de orde van de dag.

De verhogingen zijn gekoppeld aan meerdere redenen: sociale, politieke, ecologische en nog veel meer, en burgers kunnen er alleen maar kennis van nemen. Maar er is een manier om benzine te besparen bij het gebruik van de auto. De 10 seconden regel is essentieel om wat te besparen, maar is niet bekend bij alle automobilisten.

Advertisement
Wallpaperflare

Wallpaperflare

De Hinkle Charitable Foundation, een Amerikaanse vereniging, heeft een onderzoek uitgevoerd volgens welke de 10 seconden regel essentieel is om brandstof te kunnen besparen. Hoe? Het is algemeen bekend dat de auto meer brandstof verbruikt als hij herhaaldelijk wordt uitgeschakeld en opnieuw gestart. In werkelijkheid zou dit volgens de vereniging onjuist zijn.

Automotoren werken niet efficiënt als ze stationair draaien, daarom hebben experts het gehad over de 10 seconden regel. Als je in een file stopt, op iemand wacht of in een andere tijdelijke stopsituatie verkeert, is het raadzaam om de auto alleen met draaiende motor te laten staan ​​als de maximale tijd 10 seconden is. Anders is het beter om hem niet te lang stationair te laten draaien, aangezien dit meer brandstof en dus geld kost. Het verdient daarom de voorkeur om de motor uit en weer aan te zetten als de stilstand langer duurt dan 10 seconden, niet alleen voor de gezondheid van de auto, maar ook voor die van jezelf, als je rekening houdt met luchtverontreiniging.

Ken je deze regel en ga je ermee akkoord, of denk je dat het beter is om de motor langer dan 10 seconden stationair te laten draaien om geld te besparen?

Advertisement