Politieagenten stoppen een auto zonder de koplampen aan: ze stappen uit en realiseren zich dat er geen bestuurder in zit (+ VIDEO) - Curioctopus.nl
x
Politieagenten stoppen een auto zonder…
Tekeningen op de huid: lieve en tedere tatoeages die 18 moeders en dochters besloten samen te doen Vissers vinden een enorme

Politieagenten stoppen een auto zonder de koplampen aan: ze stappen uit en realiseren zich dat er geen bestuurder in zit (+ VIDEO)

28 April 2022 • Door Janine
1.613
Advertisement

Het is niet altijd gemakkelijk om te wennen aan bepaalde technologische ontwikkelingen. Hoewel gadgets en nieuws op dit gebied niet ontbreken en steeds meer om ons heen worden verspreid, lijken ze het soms ingewikkelder of op zijn minst verwarrender te maken dan ons dagelijks leven te verbeteren.

De Amerikaanse politieagenten weten er alles van, die in San Francisco de hoofdrolspelers waren van een nogal bizarre episode, die plaatsvond terwijl ze dienst hadden. Terwijl ze routinematig door het verkeer patrouilleerden, merkten ze dat er ondanks dat het donker was, een auto reed met de lichten uit. Dus kwamen ze naderbij en dwongen hem te stoppen. Toen ze uitstapten om met de bestuurder te praten, was de verrassing echter groot: op de bestuurdersstoel - en zelfs niet op de andere stoelen - zat niemand, omdat het een autonome auto was.

De beelden waarin een voorbijganger de hele scène filmde, laten geen ruimte voor twijfel: de agenten van San Francisco die die zelfrijdende auto stopten, waren op zijn zachtst gezegd verbijsterd. Wat bracht hen ertoe dat voertuig aan de kant te zetten? Simpel: de koplampen waren uit. Ze dachten echter dat het een vergissing was en wilden de dienstdoende automobilist erop wijzen, maar ze hadden het bij het verkeerde eind.

In feite was er niemand die de auto fysiek bestuurde. Het voertuig werd beheerd door Cruise, het dochterbedrijf van General Motors, een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met de technologische ontwikkeling met betrekking tot autonome voertuigen. Het is niet moeilijk je de verbijstering voor te stellen van de politieagenten, toen ze ontdekten dat die auto door de straten van de stad reed zonder mensen aan boord, en bovendien zonder de lichten aan.

In eerste instantie zie je het voertuig een paar meter wegrijden nadat de politie het had gestopt. Wat echter een soort ontsnappingspoging lijkt te zijn, was slechts een manoeuvre die door de auto werd uitgevoerd om naar een veiligere plek te gaan om te stoppen. Het bedrijf Cruise werd onmiddellijk gecontacteerd door de agenten, maar volgens wat is vernomen, werd er geen boete uitgedeeld. Volgens het bedrijf was het niet aandoen van de koplampen "een menselijke fout", terwijl de auto "zich gedroeg volgens de procedures die zijn vastgesteld bij een blokkade door de politie".

Advertisement

Het duurde echter niet lang voordat de episode zijn weg vond over het web, wat verbazing en gelach opwekte bij gebruikers. "Welkom in de toekomst" was de opmerking van Seth Weintraub op Twitter, een zin waaraan die van de verbijstering van de mensen in die straat van de Amerikaanse stad worden toegevoegd. "Er zit niemand in, dat is gek", hoor je hem zeggen in de video. Het is niet de eerste keer dat zelfrijdende voertuigen problemen en discussies oproepen, maar veel bedrijven lijken zeker voorbestemd om zich te concentreren op hun steeds grotere verspreiding.

Wat vind jij? Is het echt mogelijk om op dergelijke vervoermiddelen te vertrouwen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt