x
Hij wil niet betalen voor een parkeerplaats…
Hij wordt verliefd op een fictief mangapersonage en trouwt met zijn avatar: De draagbare windturbine komt eraan die in de rugzak past en elektronische apparaten kan opladen

Hij wil niet betalen voor een parkeerplaats op de luchthaven en laat zijn auto op de snelweg staan

29 Mei 2022 • Door Janine
2.949
Advertisement

Hoeveel problemen kan een banale parkeerplaats veroorzaken? Veel automobilisten - en zij niet alleen - weten dit goed: tussen alle dingen die misverstanden, discussies en vervelende situaties kunnen veroorzaken, verdienen parkeerplaatsen zeker een speciale plaats. Auto’s achtergelaten waar ze niet zouden moeten zijn, pesterijen: de episodes zijn talrijk en verschillend, maar wat we je gaan vertellen is zeker een voorbeeldig "geval".

Wat deed de automobilist in kwestie? Simpel: om het parkeren op de luchthaven niet te betalen, besloot hij zijn auto op de vluchtstrook van de snelweg die naar de luchthaven leidt te laten staan. Dat klopt: het lijkt misschien ongelooflijk, maar dat gebeurde net buiten de luchthaven van Manchester en had ernstige gevolgen voor hem. Het verhaal ging meteen het web rond: laten we eens kijken wat er is gebeurd.


Laten we eerlijk zijn: parkeren op de luchthaven is niet altijd even gemakkelijk. Of het nu gaat om een ​​lange stop, of een kort bezoek om mensen weg te brengen of op te halen, parkeerplaatsen op luchthavens zijn vaak duur, onderworpen aan veel controles en zelfs ingewikkeld. Allemaal redenen die de eigenaar van een Citroën er waarschijnlijk toe hebben aangezet om niet eens te proberen naar het vliegveld te gaan. Hij stopte op de vluchtstrook op de snelweg, stapte uit en ging een paar kennissen ophalen die geland waren.

In plaats van ongeveer 7 euro uit te geven om de auto 30 minuten op de daarvoor bestemde plaatsen op de luchthaven te laten staan, besloot hij dit te doen. Jammer dat er kort daarna een patrouille van de North West Motorway Police langskwam, die direct overging tot bestraffing van de bestuurder. Die stop op de vluchtstrook kostte hem ruim 120 euro en 3 punten die werden afgetrokken van zijn rijbewijs. Maar dat is nog niet alles.

De verkeersagenten deelden de foto van de Citroën op hun Twitter-account, wat resulteerde in een post van waaruit de kwestie zich overal verspreidde. Bij het zien van wat er gebeurde, ontstond het gebruikelijke online debat, waarbij gebruikers werden verdeeld tussen degenen die zijn gedrag rechtvaardigden en degenen die hem bekritiseerden.

"Het gebeurt te vaak", schreven velen, die er bij de autoriteiten op aandrongen om op te treden om het parkeren op de luchthaven goedkoper te maken, vooral voor degenen die er gewoon passeren voor de tijd die nodig is om passagiers op te halen. "Op veel luchthavens is er een minimale gratis parkeertijd", voegden anderen eraan toe, "hij had de auto daar achter kunnen laten en zou zeker minder dan de boete hebben uitgegeven". "Ik voel mee met die chauffeur - schrijft een ander - ik vind de kosten van parkeren op de luchthaven echt overdreven".

Wat vind jij?

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt