Ouders in moeilijkheden voeden zich alleen met thee en restjes van hun kinderen om hen van het nodige voedsel te voorzien

Janine image
door Janine

26 Mei 2022

Ouders in moeilijkheden voeden zich alleen met thee en restjes van hun kinderen om hen van het nodige voedsel te voorzien
Advertisement

Voor onze kinderen zijn we bereid om alles te doen, tot elke opoffering om hen niets te laten missen wat ze nodig hebben. Het is de plicht van elke ouder om voor de kleintjes te zorgen en aan hun primaire behoeften te voldoen en hen een waardig leven te garanderen. Dit omvat allereerst goed en voldoende eten, wat essentieel is om op een gezonde manier op te groeien.

Om hun drie kinderen van voedsel te voorzien, onthield een Engels stel zichzelf van voldoende voeding en volgde een op zijn zachtst gezegd streng dieet om hun kinderen te voeden.

via DailyMail

Advertisement

Kate Worby and her fiancé Charlie Skudder have been faced with tough choices, saying that it’s either “heat or eat” for...

Pubblicato da People's Chancellor - Economics For The Many su Mercoledì 25 maggio 2022

Kate Worby en haar partner Charlie Skudder bevonden zich in grote moeilijkheden, zozeer zelfs dat ze drastische beslissingen moesten nemen. De kosten van levensonderhoud zijn in het Verenigd Koninkrijk duidelijk gestegen, zo erg zelfs dat de twee, beide 29, een oplossing moesten vinden om hun drie kinderen te kunnen voeden.

Ondanks de verschillende banen heeft het paar moeite om hun maandelijkse uitgaven te dekken.

Kate werkt als kinderentertainer en is verzorgster en maakt schoon, terwijl Charlie studeert aan de universiteit en zich bezighoudt met parkeerplaatsen.

De twee besloten daarom zichzelf het nodige voedsel te onthouden om het aan hun kinderen te kunnen garanderen: Alice, acht, Oliver van vier en Edward van één.

Worby staat zichzelf slechts één maaltijd per dag toe en heeft aangegeven liever ernstige lichamelijke gevolgen te hebben om ervoor te zorgen dat haar kinderen voldoende eten.

"Ik verkoop ook vaak kleding, om voor mijn kinderen te zorgen. Als ouders doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben. Als je in de problemen zit, kan het helpen om met scholen of kinderopvangorganisaties te praten. Ze kunnen voedselbonnen en advies geven”, zei de vrouw.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Katie en Charlie geven ongeveer 70 euro per week uit aan eten, voornamelijk groenten en fruit. Het stel eet uitsluitend thee als ontbijt en lunch. Maar tijdens het avondeten eten ze de restjes van de kinderen, zoals toast met kaas die ze vaak moeten verdelen.

Het gevolg is grote fysieke en mentale vermoeidheid, een aangetast immuunsysteem en frequente, zij het banale, gezondheidsproblemen.

“We doen ons best op een zeer moeilijk moment en het is niet de schuld van ons als ouders. Ons schuldgevoel is al erg genoeg zonder dat mensen ons veroordelen omdat we een gezin hebben”, zei de jonge moeder. Niemand had kunnen voorspellen in wat voor vreselijke situatie we zouden komen, hoeveel kinderen je ook hebt. De dingen zijn niet altijd zo geweest voor ons of voor veel gezinnen zoals de onze. Onze kinderen zullen hier geen last van hebben, hun veiligheid en hun fysieke en mentale welzijn staan ​​bij ons voorop."

We kunnen alleen maar hopen dat er voor deze worstelende ouders zo snel mogelijk een oplossing komt.

Advertisement