Jonge moeder voedt haar dochter veganistisch op en laat haar geen tv kijken

Janine image
door Janine

03 Mei 2023

Jonge moeder voedt haar dochter veganistisch op en laat haar geen tv kijken
Advertisement

Het is niet gemakkelijk om moeder te zijn, vooral omdat je dagelijks met tal van keuzes moet jongleren in de opvoeding van je kinderen. Beginnend bij het beste merk luiers, tot de beslissing over de beste methode om ze de eerste hapjes te geven, de meest geschikte kleding, het meeste geschikte speelgoed en tijdverdrijf om ze gelukkig en gezond te laten opgroeien, tot de meest geschikte opvoedingsstijl: het valt niet mee om het beste voor onze kinderen te vinden.

Over de meest correcte manier om een ​​kind op te voeden, lijkt iedereen bovendien zijn mening te hebben en krijgen we vaak ongepast en ongevraagd advies, wat alleen maar bijdraagt ​​aan de toch al grote verwarring die de enorme verandering vertegenwoordigt door de geboorte van een kind. Gelukkig is het tegenwoordig ook voor moeders veel gemakkelijker om zonder al te veel inmenging van buitenaf hun opvoedingskeuzes te laten gelden.

Een voorbeeld hiervan is het verhaal van deze jonge moeder, die voor haar dochter een opvoedingsstijl koos die ze zelf omschreef als “modern”.

via Mirror

Advertisement
@chloe.elizabeth_elliott/Instagram

@chloe.elizabeth_elliott/Instagram

Chloe-Elizabeth werd op 17-jarige leeftijd moeder van de kleine Elizabeth-Hope, maar had meteen heel duidelijke ideeën over de opvoedingsstijl die ze moest volgen om haar dochter groot te brengen. De oma, die aanvankelijk tegen deze keuze was die zo ver van de traditie afstond, accepteerde uiteindelijk de beslissing van haar dochter en ondersteunt haar nu actief bij het opvoeden van haar kleindochter.

De twee meest besproken methoden in haar opvoedingsstijl zijn de keuze om haar dochter geen tv te laten kijken en haar op te voeden volgens hetzelfde veganistische dieet als haar moeder. "Ik laat haar tv kijken als ze ouder is, zolang ze haar beslissingen maar goed neemt", zegt de jonge moeder resoluut. "Ik ben veganist uit gezondheid en ik denk dat mijn dochter ook dezelfde problemen zou kunnen hebben als ik, dus als ik potentieel schadelijke voedingsmiddelen beperk, verklein ik ook de kans dat deze problemen ontstaan", voegt ze eraan toe over haar dieet, waarbij ze specificeert dat het meisje alles met smaak eet, vooral groenten en fruit.

Advertisement
@chloe.elizabeth_elliott/Instagram

@chloe.elizabeth_elliott/Instagram

De jonge vrouw legt uit dat ze haar dochter geen veganistisch dieet zal opleggen, ook niet als ze wat ouder is, en dat ze haar zal aanmoedigen om zelfstandig beslissingen te nemen over haar favoriete voedsel, waarbij ze haar steunt bij elke keuze. Als het gaat om het kiezen van het beste tijdverdrijf voor het kleine meisje, geeft Chloe-Elizabeth er de voorkeur aan dat haar dochter tijd doorbrengt met spelen en lezen door veel tijd met haar door te brengen. "Nu heb ik ook mijn moeder aan mijn zijde, die me bijbrengt wat ze in de loop der jaren heeft geleerd, terwijl ik haar leer wat ik weet over modern ouderschap", zegt ze.

De jonge vrouw zegt vooral negatieve opmerkingen te hebben gekregen over het veganistische dieet van haar dochter, maar ze luistert alleen naar degenen die concrete bewijzen aandragen, omdat ze ervan overtuigd is dat ze altijd kan leren en verbeteren. Elke ouder doet volgens de jonge vrouw de dingen op zijn of haar eigen manier en het is goed dat de keuzes van het individu altijd worden gerespecteerd.

De kleine Elizabeth-Hope zal vast en zeker opgroeien met een geweldig voorbeeld van moed en wilskracht om te volgen, denk je ook niet?

Advertisement