Dit model heeft besloten te strijden tegen de haat naar mensen met overgewicht

Janine image
door Janine

19 April 2023

Dit model heeft besloten te strijden tegen de haat naar mensen met overgewicht
Advertisement

In de hedendaagse wereld met de verspreiding van sociale media en bijgevolg van beelden, is een samenleving gebaseerd op schijn steeds duidelijker geworden. Het uiterlijk is een van de belangrijkste dingen van de wereld van vandaag geworden, maar juist doordat deze obsessieve aandacht voor uiterlijkheden zich heeft verspreid, zijn er ook nieuwe trends ontstaan ​​die individuen ertoe aanzetten zichzelf te laten zien zoals ze zijn, zonder bang te zijn voor vooroordelen.

Dat is precies wat de hoofdrolspeler van het verhaal wilde doen, die besloot te vechten tegen vetfobie en ernaar streeft Miss Universe te worden. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Adelgazarencasa

Advertisement

Jessi Rodriguez is een model met rondingen dat heeft besloten te vechten tegen de stereotypen van schoonheid en te omarmen wat nu als een filosofie kan worden beschouwd, namelijk body positive. Deze stroom begon zich te verspreiden in de jaren ’70, toen modellen van niet-"goedgekeurde" schoonheid in tijdschriften begonnen te verschijnen. Een ideologie die in de loop der jaren steeds populairder is geworden totdat het de maximale verspreiding in de hedendaagse wereld heeft bereikt.

Jessi is zich ervan bewust dat haar lichaam niet in overeenstemming is met wat wordt beschouwd als de schoonheidsnormen van de samenleving, maar voor haar moet de vrijheid om jezelf te laten zien zoals je bent, worden verdedigd, omdat je anders zou komen te leven in een wereld vol identieke mensen.

Advertisement

Om deze reden besloot het model deel te nemen aan de casting van Miss Costa Rica om een ​​einde te maken aan vetfobie en te laten zien dat schoonheid niet afhankelijk is van je maat. In feite wilde ze via haar sociale netwerken een boodschap verspreiden waarin ze de vrijheid verdedigde om haar lichaam te laten zien zonder bang te zijn niet aan de hedendaagse normen te voldoen. Het doel is niet alleen om te vertegenwoordigen wat zij mooi vindt, maar ook om vrouwen aan te moedigen om te accepteren wat zij als onvolkomenheden beschouwen, en benadrukt hoe een lichaam op een fascinerende manier kan worden weergegeven, ongeacht zijn vorm of grootte.

Jessi zelf benadrukte dat ze zichzelf als ontoereikend beschouwde, omdat ze verre van het stereotype van schoonheid was, maar op een dag, moe van het gevoel anders te zijn, besloot ze haar uniciteit te accepteren en lief te hebben en zette ze andere vrouwen er ook toe aan om zich uniek te voelen. "Ik zie mezelf als krachtig, mijn benen en armen zijn sterk, er is niets mis met mijn buik, mijn waarde hangt niet af van mijn uiterlijk."

Wat vind jij?

Advertisement