De buurman rijdt elke dag hard met zijn auto langs haar huis: ze plaatst drempels om hem te dwingen langzamer te rijden

Janine image
door Janine

11 September 2022

De buurman rijdt elke dag hard met zijn auto langs haar huis: ze plaatst drempels om hem te dwingen langzamer te rijden
Advertisement

Een van de belangrijkste zorgen van ouders is de veiligheid van hun kinderen. Juist daarom kijk je bij het kiezen van de wijk om te wonen met grote zorg naar deze details. Waarschijnlijk had deze moeder alles berekend, elk klein detail, maar had ze geen rekening gehouden met de buren.

Toen ze het huis kocht voor een onverharde en hobbelige weg, had ze niet gedacht dat er iemand zou zijn die er met grote snelheid over zou rijden. Bovenal vormt een auto die door de straten van de wijk racet een groot risico. De vrouw koos er daarom voor om onmiddellijk een oplossing te zoeken om te voorkomen dat er iets zou gebeuren.

via Speedbumpkaren/TikTok

Advertisement
speedbumpkaren/TikTok

speedbumpkaren/TikTok

Het eerste wat ze deed, was de bestuurder van de auto stoppen en hem waarschuwen voor de aanwezigheid van kinderen, die vaak in de buurt spelen. Daarom zou het beter zijn om langzamer op die wegen te rijden. Deze waarschuwingen leken echter te zijn genegeerd, omdat de bestuurder hard bleef rijden op die weg.

Het was daarom noodzakelijk om op een andere manier te handelen. Om deze reden koos de vrouw ervoor om vertragingsdrempels aan te schaffen en te plaatsen. Op deze manier zou de bestuurder, als hij zijn voertuig had willen beschermen, gedwongen zijn langzamer te gaan rijden.

Het hele verhaal werd gerapporteerd op de pagina op TikTok Speedbumpkaren. Onder de video, waarin het besluit om drempels in de straat voor het huis te plaatsen wordt toegelicht, waren er opmerkingen tegen de keuze, die onderstreepten dat het niet legaal was, omdat er vergunningen nodig zijn en bovendien de weg niet haar eigendom is. Anderen daarentegen zijn van mening dat de auto geen hoge snelheid lijkt te rijden, zonder in discussie te gaan over de juistheid of anderszins van het zelfstandig monteren van drempels, daarom kan het plaatsen van vertragingsapparatuur een buitensporige keuze zijn.

Advertisement
speedbumpkaren/TikTok

speedbumpkaren/TikTok

Er zijn ook mensen die alternatieve, maar vooral juridische oplossingen hebben voorgesteld: "Heb je eraan gedacht om een ​​hek om het terrein te bouwen om je kinderen te beschermen?"

De vrouw werd ongetwijfeld gedreven door een gevoel van bescherming jegens haar dierbaren, maar kan het van de ene op de andere dag aanbrengen van drempels als de juiste keuze worden beschouwd?

Wat denk jij?

Advertisement