Kun jij 4 driehoeken maken door slechts twee lucifers te verplaatsen?

Janine image
door Janine

18 Augustus 2023

Kun jij 4 driehoeken maken door slechts twee lucifers te verplaatsen?
Advertisement

Elke dag testen mensen hun intelligentie, en dat doen ze door raadsels op te lossen. Voor deze mensen betekent het oplossen van puzzels het vergroten van hun gevoel van eigenwaarde. De tests vertegenwoordigen een moment van overpeinzing, waarbij je even de tijd neemt om jezelf af te zonderen van de wereld en het uitsluitend en alleen aan redeneren besteedt.

Sociale netwerken hebben niets anders gedaan dan liefhebbers van raadsels begunstigen, omdat in alle media afbeeldingen van quizzen verschijnen. Liefhebbers verspillen zodra ze een test zien geen tijd met het lezen van de opdracht en storten zich er hals over kop in. Ze pijnigen hun hersens om tot de oplossing te komen en het juiste antwoord te geven. In dit geval is het niet zo eenvoudig om de oplossing te vinden, omdat alleen degenen die buiten de gebaande paden kunnen denken, deze kunnen vinden.

Advertisement

Verplaats twee lucifers en maak 4 driehoeken

Verplaats twee lucifers en maak 4 driehoeken

Veel mensen zien puzzels als een uitdaging tegen zichzelf en tegen de klok. Ze analyseren het hele plaatje en observeren elk detail waarmee ze het juiste antwoord kunnen vinden. In dit geval moeten vier driehoeken worden gemaakt door slechts twee lucifers te verplaatsen. Verspil geen moment en stel jezelf meteen op de proef.

Er is geen tijdslimiet, je kunt er zo lang over doen als je wilt. Hoe minder tijd je nodig hebt om de oplossing te vinden, hoe beter. Het geheim is om zorgvuldig te observeren en dan is er plotseling de intuïtie die je zal leiden om het raadsel op te lossen.

Advertisement
pixabay

pixabay

De puzzels waar mensen het meest gepassioneerd over zijn, zijn die van logica, omdat je er diep over moet nadenken door verplaatsingen te maken, maar vooral door buiten de gebaande paden te denken. Wanneer je geconfronteerd wordt met wiskundige tests, is het vinden van de oplossing niet moeilijk, je hoeft alleen maar de algebraïsche basis toe te passen, terwijl in die van de logica het vinden van de oplossing niet zo eenvoudig is als het lijkt. Je moet goed nadenken, de afbeelding analyseren en uitzoeken welke lucifers je moet verplaatsen. Pas nadat je hebt uitgezocht welke elementen je moet verplaatsen, kun je gaan nadenken over waar je ze moet plaatsen.

Maak je geen zorgen als je de oplossing niet hebt gevonden, we zullen het je vertellen. Je krijgt nog meer kansen om je vaardigheden te testen.

De oplossing

De oplossing

Om de oplossing te vinden moet je niet gefixeerd blijven op de afbeelding, maar het observeren en van daaruit gaan nadenken over hoe je tot het juiste antwoord kunt komen. Je hoeft geen driehoeken helemaal opnieuw te maken, maar door twee zijden van de driehoek naar rechts te verplaatsen, kun je kleinere driehoeken maken, zodat er twee grote in tegengestelde richtingen en twee kleinere zijn.

Heb je de oplossing kunnen vinden?

Advertisement