Visuele uitdaging: je hebt maar 10 seconden om de verborgen figuur op de foto te vinden

Janine image
door Janine

22 Augustus 2023

Visuele uitdaging: je hebt maar 10 seconden om de verborgen figuur op de foto te vinden
Advertisement

Overdag is het moeilijk om momenten van vrije tijd en vermaak te vinden, maar als we erin slagen om even te stoppen, is een van de eerste dingen die we de afgelopen jaren doen, meestal onze mobiele telefoon pakken en sociale netwerken bekijken op zoek naar amusement. Een van de favoriete bezigheden zijn puzzels geworden, die gebruikers uitdagen om in relatief korte tijd de oplossing te vinden. In dit artikel bieden we je een visuele test die je aandacht zal trekken: laten we eens kijken wat het is.

Advertisement
Visuele uitdaging: je hebt maar 10 seconden om de verborgen figuur op de foto te vinden - 1

Het visuele enigma dat we je aanbieden, heeft drie figuren als centrale hoofdrolspelers. Dit lijkt tenminste zo: het kenmerk van deze spellen is in de meeste gevallen juist dat ze iets laten zien en iets anders verbergen. Op het eerste gezicht biedt de afbeelding echter een specifieke context: een vrouw observeert twee spelende kinderen in een park, vastbesloten om met een emmertje en een schep iets op de grond te bouwen. Achter hen zijn nog twee andere kleine figuren, een bankje en wat struiken te zien.

Is dat alles? Duidelijk niet: er staat ook iemand anders op de tekening, ook al lijken de duidelijk zichtbare personen maar met zijn vijven te zijn.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Het doel van de optische test is juist om het zesde verborgen figuur te kunnen vinden: daarvoor heb je echter maar 10 seconden de tijd! Wat voor uitdaging zou het anders zijn? Daarom hoef je alleen maar je ogen te scherpen en je maximaal te concentreren om de mysterieuze indringer te zien: we geven je alvast een aanwijzing, het gaat om een vrouw, een bekende van de kinderen!

Breng op dit punt je observatievermogen in het spel en vind het gecamoufleerde beeld: waar zal ze zich verbergen? Zodra de tijd om is, kun je nog wat langer wachten en het opnieuw proberen. Anders kun je doorgaan met lezen om de oplossing te vinden.

Visuele uitdaging: je hebt maar 10 seconden om de verborgen figuur op de foto te vinden - 3

De verborgen vrouw, oftewel de moeder, staat daar: ondersteboven bovenaan de foto, naast het meisje in het midden. Door de positie en kleur kon het goed camoufleren, waardoor het vrij moeilijk was om voor de test te slagen: als het je echter in slechts 10 seconden is gelukt, zijn je gezichtsvermogen en aandachtsspanne echt onovertroffen!

Als je het daarentegen niet hebt gered, geef dan niet op: door te blijven trainen en jezelf uit te dagen, zullen je resultaten geleidelijk aan steeds voldoening gevender worden. Vond je dit visuele raadsel leuk?

Advertisement