Een leraar scheert zijn haar uit solidariteit met een van zijn leerlingen

Janine image
door Janine

25 Augustus 2023

Een leraar scheert zijn haar uit solidariteit met een van zijn leerlingen
Advertisement

De schoonheid van de wereld ligt juist in haar verscheidenheid; ieder individu is anders dan de ander, maar bovenal reageert ieder individu anders. Er zijn killere mensen, die wat er ook gebeurt hun eigen weg blijven gaan, en er zijn empathische mensen, oftewel degenen die in staat zijn de gevoelens van anderen waar te nemen en te delen. Een van de rollen waarin grote gevoeligheid nodig is, is die van leerkracht in het basisonderwijs. Op die leeftijd hebben kinderen begeleiding nodig.

Het gebaar van de leraar die de hoofdpersoon van het verhaal is, is werkelijk nobel. Hij besloot zijn haar te scheren uit solidariteit met een van zijn leerlingen. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via vchelagracielagrace/TikTok

vchelagracielagrace/TikTok

vchelagracielagrace/TikTok

De taak van een schoolleraar is niet alleen om de leerlingen te onderwijzen, maar ook om hen waarden bij te brengen, en vooral om het gezin te ondersteunen bij het opvoeden van een kind. Om deze reden zijn er gebaren die leraren kunnen maken die, hoewel ze misschien eenvoudig lijken, een stempel drukken, maar bovenal een belangrijke boodschap achterlaten in de hoofden van kinderen.

Een leraar genaamd Miguel uit Torreon, in Mexico, maakte een gebaar van grote solidariteit. Onder zijn leerlingen bevond zich een kind met kanker, dat met de behandelingen was begonnen. Deze therapieën zouden ertoe hebben geleid dat het kind zijn haar verloor, een moeilijke situatie om te overwinnen, vooral als je jong bent.

Advertisement
vchelagracielagrace/TikTok

vchelagracielagrace/TikTok

De man wilde zijn steun voor het kind betuigen. Zijn hulp was niet alleen emotioneel, maar hij wilde een gebaar maken dat weinigen zouden hebben gedaan, hij wilde laten zien wat solidariteit betekent. Miguel had gemerkt dat zijn leerling zijn haar begon te verliezen, dit werd veroorzaakt door de chemotherapie.

vchelagracielagrace/TikTok

vchelagracielagrace/TikTok

Toen hij zag dat de jongen bijna al zijn haar was kwijtgeraakt, hoefde hij geen twee keer na te denken en besloot zijn haar af te scheren. Alles werd vastgelegd en op sociale media geplaatst. Miguel's gebaar was bedoeld om de jongen aan te sporen om tegen kanker te vechten. Een moment, gedeeld door de meester, dat voor veel mensen veel waard was. Een geweldige les voor volwassenen en kinderen.

Velen hebben commentaar geleverd op het nobele gebaar van de man: "een leraar met een groot hart", "weinigen zouden dit gebaar hebben gemaakt" of, nogmaals: "er zijn maar weinig leraren zoals hem”.

Wat vind jij?

Advertisement