Visuele test: hoeveel vierkanten zie je in de afbeelding?

Janine image
door Janine

24 Augustus 2023

Visuele test: hoeveel vierkanten zie je in de afbeelding?
Advertisement

Hier zijn we weer met een nieuwe visuele uitdaging, een soort spel dat razend populair is op internet. Als je al weet wat dit zijn en er meerdere hebt gedaan, weet je hoe ze werken en wat hun doel is. Als het daarentegen de eerste keer is dat je het wilt proberen, zullen we kort uitleggen waaruit het bestaat: de uitdaging is zowel optisch als cerebraal, maar omvat ook vaardigheden als concentratievermogen en redenering. Elke test is anders, maar het doel is om het raadsel in de kortst mogelijke tijd op te lossen en de exacte oplossing te vinden. Laten we beginnen!

Advertisement
Visuele test: hoeveel vierkanten zie je in de afbeelding? - 1

Visuele uitdagingen zijn heel intrigerend, maar ook nuttig. Hun doel is eigenlijk tweeledig: hoewel het lijkt alsof je je vrije momenten besteedt aan een leuk tijdverdrijf, wat op zichzelf prettig en nuttig is, doe je in werkelijkheid ook iets goeds voor je geest. Hoe eenvoudig en snel ze ook zijn, deze tests zijn kleine oefeningen die je vaardigheden trainen en de hersenactiviteit stimuleren. Als je doorgaat met spelen, zul je je realiseren dat je resultaten steeds meer voldoening gevend zullen worden, en niet alleen op dit gebied!

Dat gezegd hebbende, laten we verder gaan met onze puzzel: waar bestaat het uit? Simpel: wat je moet doen is in slechts tien seconden het juiste aantal vierkanten in de afbeelding kunnen raden. De figuur zou je in verwarring kunnen brengen, omdat deze ook uit rechthoeken bestaat en er niet veel vierkanten zijn die op het eerste gezicht te zien zijn. Het belangrijkste onderdeel van de puzzel is uiteraard om iets te laten zien dat de geest voor de gek kan houden: begin met deze aanwijzing, ontketen al je observatievaardigheden en start de stopwatch!

Zodra je het resultaat hebt, kun je scrollen om erachter te komen of het de juiste is.

Advertisement
pixabay

pixabay

Hoeveel vierkanten bevinden zich op de afbeelding? Het juiste antwoord is 11. We hebben namelijk:

  •  5 kleine vierkantjes, gemakkelijk herkenbaar;
  • 4 middelgrote vierkanten, die elk twee van de kleinere vierkanten omvatten. Ze bevinden zich bovenaan, rechts, links en onderaan.
  • 1 groter vierkant, rechts geplaatst en samengesteld uit de 5 kleinere vierkanten en twee rechthoeken.

Heb je ze binnen 10 seconden gevonden? Als het antwoord ja is, ben je al ver gevorderd en klaar om moeilijkere uitdagingen aan te gaan. Als dat niet het geval is, blijf dan oefenen om je te vermaken en steeds betere resultaten te behalen! Vond je deze visuele test leuk?

Advertisement