Optische uitdaging: kun jij raden hoeveel driehoeken er in de zespuntige ster zitten?

Janine image
door Janine

25 Augustus 2023

Optische uitdaging: kun jij raden hoeveel driehoeken er in de zespuntige ster zitten?
Advertisement

In dit artikel bieden wij je een nieuwe visuele test aan, waarmee je een uitdaging aangaat waarbij je ogen een extra inspanning zullen moeten leveren. De toegestane tijd is echt beperkt en voordat deze om is, moet je al je observatievaardigheden laten zien. Lukt het jou om het doel te bereiken? Elke quiz daagt je uit om je logische en intuïtieve vaardigheden, gezichtsvermogen en concentratie te testen. De moeilijkheidsgraad kan variëren, afhankelijk van zowel de individuele ervaring als de aard van het spel. Als je zin hebt om een ​​paar momenten door te brengen in een leuk mentaal spel, gaan we verder met het uitvoeren van de test.

Advertisement
Optische uitdaging: kun jij raden hoeveel driehoeken er in de zespuntige ster zitten? - 1

Laten we, voordat we beginnen, kort uitleggen waaruit de betreffende puzzel bestaat: in de afbeelding verschijnt op een rode achtergrond een zespuntige ster in lichtblauwe tinten. Dit symbool, ook wel bekend als het Schild van David, is samen met de Menora de sterkste vertegenwoordiging van de Joodse religie. We hebben het allemaal vast weleens gezien, maar in dit geval moet je je concentreren op de geometrische compositie: zoals je kunt zien, zitten er verschillende driehoeken in, en wat je moet doen is hun totale aantal raden.

Om dit te doen, heb je slechts 15 seconden, dus je zult moeten vertrouwen op je concentratievermogen en je visuele vaardigheden: snelheid is essentieel in dit spel en om het nog uitdagender te maken, kun je je vrienden en familie uitdagen om erachter te komen wie de meest bekwame onder jullie is! Nu je de dynamiek van de test perfect kent, hoef je alleen maar de stopwatch te starten en zo snel mogelijk te tellen. Een tip: stop niet als je denkt dat je klaar bent, want zoals je wel kunt raden, is het niet zo eenvoudig als het lijkt...

Na 15 seconden kun je ervoor kiezen om het nog even te proberen of om uit te zoeken of je antwoord het juiste is.

Advertisement
pixabay

pixabay

Hoeveel driehoeken zijn er in de afbeelding? Het juiste antwoord is 20. Dit is waarom: door elk van de kleine driehoekjes te tellen die duidelijk in de figuur worden weergegeven, krijgen we een getal gelijk aan 12. Dit is echter slechts de eerste stap: in werkelijkheid omvat de afbeelding ook andere driehoeken, middelgrote. Als je goed kijkt en lijnen trekt met je geest, zie je dat er nog zes zijn, zowel recht als ondersteboven. Ten slotte zijn er ook nog twee grotere driehoeken, een rechte en een omgekeerde, die elkaar perfect snijden. Dus 12+6+2 = 20.

Heb je goed geteld? Had jij binnen 15 seconden het juiste antwoord gevonden?

Advertisement