Visueel raadsel: hoeveel driehoeken bevinden zich in het vierkant? Het zijn er meer dan je denkt

Janine image
door Janine

25 Augustus 2023

Visueel raadsel: hoeveel driehoeken bevinden zich in het vierkant? Het zijn er meer dan je denkt
Advertisement

Als je van uitdagingen houdt, ben je hier aan het juiste adres: meedoen is altijd leuk en laat je toe je sterke en zwakke punten te ontdekken. Deze hersenkrakers zijn bedoeld om je vaardigheden te testen vanuit verschillende gezichtspunten, variërend van observatie, logisch redeneren, het concentratievermogen, tot mentale snelheid. De echte moeilijkheid wordt in feite vaak bepaald door de schaarste aan tijd om tot de juiste oplossing te komen. Dat gezegd hebbende, gaan we verder met het spel dat we je in dit artikel willen aanbieden: ben je er klaar voor? Laten we beginnen!

Advertisement
Visueel raadsel: hoeveel driehoeken bevinden zich in het vierkant? Het zijn er meer dan je denkt - 1

Het uitproberen van deze puzzels is voor de meeste mensen erg stimulerend. Je kunt ervoor kiezen jezelf uit te dagen, je vaardigheden te testen, of iemand anders uit te dagen en de respectievelijke resultaten vergelijken. Als je een competitief persoon bent, zul je het ongetwijfeld leuk vinden om met een paar vrienden of familie het spel te spelen ​​en te ontdekken wie van jullie een briljantere of, beter gezegd, goed getrainde geest heeft!

Laten we ons nu concentreren op de analyse van de afbeelding, de eerste stap van onze test: op het eerste gezicht lijkt het misschien op een gesloten brief of een symmetrisch gevouwen kaartje, omdat de vorm vierkant is. Wat je echter moet weten, is het exacte aantal driehoeken erin. De meeste mensen maken fouten bij het oplossen van deze puzzel, die veel aandacht vereist en vooral het vermogen om de zaken vanuit elk perspectief te bekijken.

Als je je concentreert op wat je ziet, lijkt het antwoord misschien voor de hand liggend, maar de aard van deze spellen is juist dat ze helemaal niet banaal zijn: het is nooit wat het lijkt! Nu heb je genoeg aanwijzingen om voor de test te slagen. Onthoud: je hebt maar acht seconden de tijd!

Wanneer je wilt, kun je verder lezen om het juiste resultaat te achterhalen.

Advertisement
Visueel raadsel: hoeveel driehoeken bevinden zich in het vierkant? Het zijn er meer dan je denkt - 2

Dit is het moment om samen uit te zoeken wat het antwoord is: op het eerste gezicht zijn er slechts vier duidelijke driehoeken binnen het vierkant. Het spreekt voor zich dat dit het verkeerde antwoord is en dat er ergens andere driehoeken schuilgaan. Waar? Kijk naar de diagonale lijnen: aan weerszijden bevinden zich grotere driehoeken, gevormd door twee van de kleinere, die in tegengestelde richting gaan. Omdat er twee schuine lijnen zijn, zijn er 4 grote driehoeken.

Dus: 4 kleine driehoeken + 4 grote driehoeken = 8.

De oplossing is daarom acht! Wist jij het te raden? Hoe lang heb je er over gedaan?

Advertisement