Intelligentietest: kun jij de vergelijking corrigeren door een enkel luciferstokje te verplaatsen?

Janine image
door Janine

28 Augustus 2023

Intelligentietest: kun jij de vergelijking corrigeren door een enkel luciferstokje te verplaatsen?
Advertisement

Wil je je intelligentie testen? Een handige, eenvoudige maar effectieve manier om dit te doen is door logische quizzen uit te proberen: je kunt er een groot aantal online vinden en elk ervan heeft de mogelijkheid om je IQ op verschillende manieren te meten. Sommige vereisen dat je niet alleen je vindingrijkheid gebruikt, maar ook creativiteit en intuïtie: als je denkt dat je deze kwaliteiten hebt of als je wilt weten of je geest echt briljant is, probeer dan deze leuke puzzel op te lossen.

Advertisement

Meet je IQ met deze vergelijking: wat moet je doen?

Meet je IQ met deze vergelijking: wat moet je doen?

Curioctopus

Deze uitdaging is bijzonder stimulerend, omdat het, zoals we al hadden verwacht, van je vraagt ​​om al je vaardigheden te gebruiken: we hebben te maken met getallen, daarom is een zekere affiniteit met wiskunde en dus met het vermogen tot logisch redeneren noodzakelijk, maar om de betreffende test op te lossen zul je ook een beroep moeten doen op een andere kwaliteit, namelijk je creativiteit. Waarom?

We leggen het je meteen uit: zoals je kunt zien, staan ​​er in de afbeelding verschillende getallen die uit lucifers bestaan. De initiële vergelijking is 1 + 2 + 3 + 8 = 21. Meestal verschijnt er bij dit soort spellen een vraagteken na het gelijkteken, wat aangeeft dat wat je moet raden het eindresultaat is. Hier is de oplossing echter al aanwezig en wordt weergegeven door het getal 21. Als je goed hebt opgelet, zul je je zeker hebben gerealiseerd dat de uitkomst verkeerd is: de som van deze getallen is in feite 14, niet 21. Wat moet je dan doen?

Om de puzzel op te lossen en er dus voor te zorgen dat de reeks getallen als resultaat 21 oplevert, moet je de volgorde veranderen door een enkel luciferstokje te verplaatsen. Hoe? Je hebt 15 seconden de tijd om daar achter te komen, waarna je onderstaande oplossing kunt raadplegen. Kijk zorgvuldig naar elk element om te begrijpen waar het punt is waarop je moet ingrijpen, door pogingen te doen ​​en door middel van mentale berekeningen te werk te gaan. Klaar? Wij wachten hieronder op je met het juiste antwoord!

Advertisement

Oplossing: hier zie je welk luciferstokje je moet verplaatsen

Oplossing: hier zie je welk luciferstokje je moet verplaatsen

Pexels - Pixabay

Het is tijd om uit te zoeken hoe je deze mysterieuze vergelijking kunt oplossen. De oplossing is: 7 + 2 + 3 + 8. De som van deze getallen geeft als resultaat 21 en het gewijzigde getal is het eerste, dat door het verplaatsen van een enkele lucifer is getransformeerd van 1 naar 7.

Als je het binnen de gestelde tijd hebt kunnen raden: complimenten! Je geest is echt briljant. Zo niet, onthoud dan dat het gewoon een kwestie van oefenen is: door te blijven spelen train je je hersenen om ingenieuze oplossingen te vinden en winnende paden te volgen. Vond je deze intelligentietest leuk?

Advertisement