Wiskundepuzzel:kan jij raden hoe je deze reeks verdergaat?

door Skip

04 September 2023

Wiskundepuzzel:kan jij raden hoe je deze reeks verdergaat?
Advertisement

Wiskundepuzzels zijn een nuttig en stimulerende manier om het brein te trainen, wat het ontwikkelen van vaardigheden ten aanzien van logica ten goede komt. Om dit probleem op te lossen wordt er van je gevraagd dat je over een goed ontwikkeld analytisch vermogen beschikt en dat je aangeboden informatie correct kan interpreteren. Het betreft hier breinbrekers die heel erg moeilijk te doen lijken te zijn en dan is het natuurlijk een extra fijn gevoel wanneer je het goede antwoord weet! Als je het wel ziet zitten om het te proberen hebben we hier een hersenspelletje voor je.

Advertisement

Getallen en dubbele punten: hoe gaat deze reeks verder?

Getallen en dubbele punten: hoe gaat deze reeks verder?

Curioctopus

Juist omdat je er zo veel van kan leren krijgen leerlingen vaak raadsels te kraken, want hierdoor kunnen ze "wiskundig" leren denken en het vermogen trainen om snel oplossingen te vinden voor ogenschijnlijk moeilijke problemen, wat de cognitieve vaardigheden ten goede komt. Bovendien is deze tests maken niet alleen nuttig, het ontspant ook nog eens, het houdt je brein actief en kan je even een paar momentjes jezelf leuk bezighouden.

Een ander interessant aspect aan deze breinbrekers is dat je geheugen er ook beter door wordt en kan je leren informatie tot je te nemen en de informatie ook onthouden. Deze tests kunnen ook iets zijn wat je kan delen met bekenden met wie je je kan meten om te kijken wiens brein het meest geofend is! Nou er zijn dus veel positieve dingen te noemen over dit soort spellen, dus concentreer je even, nu gaan we serieus doen. Wat moet je doen bij deze test? Op het plaatje staat een bijzondere reeks:5:130::6:? 

Wat je moet proberen te doen is een vervolg geven aan deze reeks, dus raden wat er op de plek van het vraagteken moet komen te staan. Is het een getal, dubbele punt of een ander symbool? Om daar achter te komen moet je leunen op je kritisch denken, je gevoel en je vernuft:

Advertisement

Oplossing: zo los je de wiskundepuzzel op

Oplossing: zo los je de wiskundepuzzel op

Pixabay

Het is tijd om te weten te komen wat het correcte antwoord is:waarschijnlijk was de test behoorlijk lastig aangezien maar weinigen hem weten op te lossen zonder dat het ze moeite kost. Hun geheim is:oefening baart kunst, zo leer je en ontwikkel je de vaardigheid die nodig is om elke test te doorstaan. Laten we nu kijken wat de juiste stappen zijn van de reeks.

5:130 is gegeven door:5³ + 5 = 125+5

Dus:

6³ + 6 = 216+6 = 222

Is het jou gelukt om deze breinbreker te kraken?

De correcte stappen zijn dus:5:130::6:222.

 

Advertisement