Intelligentietest numeriek-redeneren: ontdek jij binnen 8 seconden het ontbrekende getal?

door Skip

29 Augustus 2023

Intelligentietest numeriek-redeneren: ontdek jij binnen 8 seconden het ontbrekende getal?
Advertisement

Breinbrekers zijn bewust ontworpen om logicavaardigheden van deelnemers te testen: om deze raadsels op te lossen zul je alles uit de kast moeten trekken wat betreft concentratie en stapsgewijs kunnen denken. Doorgaans moeten deze intelligentietests binnen enkele secondes worden afgelegd en is het aantal mensen dat binnen de gestelde tijd het correcte antwoord weet te vinden maar heel klein. Als je van uitdagingen houdt, scrol dan naar beneden om te proberen.

Advertisement

Een test waarmee je jouw logica kan toetsen: welk getal ontbreekt?

Een test waarmee je jouw logica kan toetsen: welk getal ontbreekt?

Curioctopus

Deze breinbreker is voor veel internetgebruikers heel moeilijk geweest. Hoe dan ook helpt het doen van deze logica-quizzen je brein actief te houden en kan je je vrije tijd op een stimulerende manier besteden die ook goed is voor je brein. Door consequent van dit soort oefeningen te doen kan je nieuwe vaardigheden ontwikkelen en kennis vergaren en kan je er ook sneller oplossingen voor problemen door vinden op een handige manier.

Laten we dus beginnen met het raadsel: Op het plaatje zie je een soort wiel met spaken waartussen je de getallen 3,5,2,4,19, weer een 3 en tenslotte een vraagteken ziet. En dit laatste is waar je je op moet focussen. Op deze plek moet het cijfer komen dat je moet achterhalen. Daar heb je slechts 8 seconden voor. 't Is een mooie uitdaging gezien het feit dat er geen verband lijkt te zijn tussen deze getallen. Maar eigenlijk, zoals zich wel laat raden is dit niet zo. Er is namelijk wel een logisch verband dat deze getallen aan elkaar verbindt. En dit moet het startpunt zijn in je zoektocht naar het ontbrekende getal.

De middenlijn verschilt van de andere lijnen omdat hij rood van kleur is. Dit kan al een belangrijke aanwijzing zijn, maar meer aanwijzingen zijn er niet te geven. Je hebt alles zelf in de hand of beter gezegd in je brein! Start de klok en kraak je brein en kijk of je kunt winnen voordat naar beneden scrolt voor de precieze oplossing.

Advertisement

Oplossing intelligentietest uitgelegd

Oplossing intelligentietest uitgelegd

Pexels

Nu gaan we samen erachter komen wat het correcte antwoord is en wat dus het onbekende getal is. De rode lijn staat voor een scheiding, dus de getallen aan de linkerkant vormen een aparte groep die losstaat van de getallen aan de rechterkant. We hebben dus:

  • 3,5,2,4
  • 12,?3,19

Hoe verhouden deze getallen zich onderling? Elk getal doet iets met het tegenovergestelde getal in het wiel. In dit geval is getal 2 de enige die "partnerloos" is. De correcte som om te achterhalen wat deze partner is, is: 2x12 = 24 en 24+4 = 28. Als we nog een voorbeeld nemen krijgen we: 5x3 = 15+4 = 19.

Is het je gelukt om binnen 8 seconden te achterhalen wat het juiste stappenplan is? Als je het is gelukt, complimenten je bent onmogelijk te verslaan! Vond je deze intelligentietest leuk?

 

Advertisement