Perceptietest:kan jij het getal ontwaren dat verstopt zit op dit plaatje?

door Skip

01 September 2023

Perceptietest:kan jij het getal ontwaren dat verstopt zit op dit plaatje?
Advertisement

Een van de zintuigen waar je het meest op leunt is je zicht en wil je jezelf en je ogen juist daarom op de proef stellen en als je dan een quiz "onder de ogen krijgt" dan wacht je geen seconde en ga je meteen aan het werk ermee. Er zijn dan ook heel veel fans van raadsels en tests die gekluisterd zitten aan hun scherm en die pas weer gaan lopen nadat ze het raadsel hebben gekraakt. Ze zien raadsels als een uitdaging. Ze dagen zichzelf uit, maar willen het ook onder tijdsdruk doen. Een raadsel zo snel mogelijk oplossen geeft je wel het gevoel dat je slimmer bent dan de rest.

In zulk soort gevallen is het enige geheim om tot de oplossing te komen dit:analyseren van het plaatje tot in elk detail, goed proberen te begrijpen wat het idee is van de quiz en vervolgens overgaan tot het geven van het juiste antwoord. Er is maar een truc: kijk naar de foto en laat je niet afleiden.

Gaat het jou dus lukken om het verborgen getal te ontwaren op het plaatje? Als je dat lukt dan mag je zeggen dat je een haarscherp zicht hebt. Daag jezelf uit...

Kijk naar het plaatje en vind het getal

Kijk naar het plaatje en vind het getal

Het lijkt net alsof er niets is verstopt op de foto en lijkt het gewoon een verzameling stippen die door elkaar heen staan. Op sommige plekken is de kleur wel donkerder en op sommige plekken lichter. En juist hier in dit geheim zit het 'm in deze mix van kleuren, het lijkt daardoor net wel alsof er een getal verborgen is in het plaatje. Maar door die mix wordt het er wel moeilijker op om het getal te identificeren: je ogen weten gewoon niet waar ze moeten kijken. De enige manier om dus door te krijgen wat er in deze grote hoeveelheid gekleurde puntjes verscholen gaat is om heel goed naar het plaatje te kijken en het van links naar rechts te analyseren en van boven naar beneden. Maar het allerbelangrijkste is om je niet af te laten leiden.

Advertisement
Perceptietest:kan jij het getal ontwaren dat verstopt zit op dit plaatje? - 2

Het geheim is dus om rustig te kijken naar het plaatje. Het maakt niet uit hoe lang je blijft kijken. Belangrijk is dat het detail boven komt drijven dat voor jou de doorslag geeft tot de oplossing. Dit soort afbeeldingen zijn zo gemaakt dat er opzettelijk een loopje wordt genomen met je perceptievermogen en is het gewenste effect dat jij je op het hele plaatje concentreert in plaats van de verschillend gekleurde puntjes.

Je zou wel uren kunnen kijken naar dit plaatje zonder iets te vinden, maar dan ineens zie je een ding iets duidelijker en ga je van daaruit verderkijken. Alleen iemand die analytisch is en goed oplet kan het juiste antwoord achterhalen.

Als het je niet is gelukt om het verborgen getal te vinden dan is dat helemaal niet erg, want hieronder hebben we de oplossing.

De oplossing

De oplossing

Op de achtergrond is een getal dikker aangezet met lichtere kleuren; alleen iemand met een arendsoog kan dat ontwaren. Als je het turen moe bent dan geven wij je het goede antwoord wel: het getal is 54. Het zit gewoon verstopt waar je het kan zien, bij wijze van spreken onder je neus of beter gezegd in het midden van het plaatje.

Is het jou gelukt het getal te raden?

Advertisement