Slechts 10% kan in deze foto het kruis vinden met perfecte symmetrie: hoor jij bij de besten?

door Skip

31 Augustus 2023

Slechts 10% kan in deze foto het kruis vinden met perfecte symmetrie: hoor jij bij de besten?
Advertisement

Ben jij bekend met visuele perceptietests? Dit zijn tests die ontworpen zijn met het doel om enkele vaardigheden te testen. De taak is daarbij niet alleen je visuele vaardigheden te meten, maar ook je observatievermogen, je denksnelheid en het kunnen interpreteren van beelden. Door dit soort spellen te doen test je verschillende vaardigheden maar oefen je vooral het kunnen kijken vanuit verschillende perspectieven en help je hiermee je brein actief en goed getraind te houden. Deze simpele raadsels worden als maatstaf gebruikt bij beoordelingen binnen vele terreinen, inclusief op het gebied van werk:ze zijn zowel trainingsmiddelen als leuk tijdverdrijf geschikt voor iedereen. Waarom zou je het niet eens proberen?

Advertisement
Slechts 10% kan in deze foto het kruis vinden met perfecte symmetrie: hoor jij bij de besten? - 1

Even weer centraal nu:mocht je hebben besloten verder te willen lezen dan betekent dit dat je jezelf graag wilt uitdagen en dat je je vaardigheden wilt testen. Dit is zeker een positief iets, want al een kleine dagelijkse sessie breintraining heeft alleen maar vele voordelen. Buiten de al genoemde voordelen voegen we er nog een aan toe: als je het spelletje wil doen en tegelijkertijd jezelf wilt meten met een vriend, familielid, collega of kennis dan is dat gelijk ook een kans om samen even wat te doen, en is het niet louter een stimulerende bezigheid!

Waar is deze test in kwestie precies uit opgebouwd? Op het plaatje is een vierkant te zien waarbinnen je een reeks lijnen vindt, waarvan enkele een hoek van 90° vormen. In het plaatje zijn nog verdere geometrische vormen te onderscheiden, vier stuks: linksboven is er nog een vierkant en onderin links vind je een horizontaal georiënteerde driehoek. Ook de lijnen daarbinnen zijn tegengesteld en asymmetrisch vergeleken met de aangrenzende figuren.

Wat is het doel van deze test en wat moet je doen om deze test goed te maken?

Advertisement

Waar vind je het verborgen symmetrische kruis op het plaatje?

Waar vind je het verborgen symmetrische kruis op het plaatje?

Jouw taak is om te kijken of je nog een extra vorm kunt ontwaren, die op het eerste oog helemaal niet te zien is. Het is een kruis dat perfect symmetrisch is en verstopt zit in dit plaatje. Wil je hem vinden dan vergt een dat een zekere "kijkvaardigheid" maar vooral een groots observatievermogen. Maar onmogelijk is het zeker niet want deze spellen zijn erop gemaakt je om je brein te foppen en is daarom de oplossing niet meteen zichtbaar.

Om erachter te komen waar het kruis verstopt is moet je alles ut de kast trekken wat betreft concentratievermogen en stel je je oog voor detail extra scherp. Wanneer je zover bent start je de stopwatch en dan je eerst geweldig je best voordat je verder scrolt naar beneden.

Oplossing voor deze visuele waarnemingstest: hier bevindt zich het symmetrisch kruis

Oplossing voor deze visuele waarnemingstest: hier bevindt zich het symmetrisch kruis

Als je hier bent aangekomen ben je erin geslaagd om het kruis te vinden of heb je het opgegeven en wilde je weten wat de oplossing was. Het verborgen figuur is daar linksboven te vinden en maken het grootste vierkant en de twee rechthoeken er deel van uit. Het kruis spotten was helemaal niet makkelijk, maar als het je gelukt is in slechts tien seconden dan heb je echt een super goed getraind gezichtsvermogen en heb je een brein dat zeer snel reageert!

Vond je deze visuele perceptietest leuk? Wat was jouw resultaat?

Advertisement