Logicatest:kan jij herkennen welk vierkant anders is?

door Skip

31 Augustus 2023

Logicatest:kan jij herkennen welk vierkant anders is?
Advertisement

Logische vraagstukken zijn erg belangrijk omdat ze je helpen buiten de kaders te denken. De eerste tests die je doet zijn natuurlijk het moeilijkst omdat je niet weet waar je moet beginnen. Je bekijkt de tests en je hebt het idee dat er geen oplossingen zijn, maar dit is niet zo want alleen door tijd en oefening wordt het mogelijk deze quizzen op te lossen. Door te kijken hoe mensen deze raadsels kraken kan je ook leren begrijpen hoe ze denken, hoe ze te werk gaan wanneer zij op een probleem of obstakel stuiten. In dit geval is op de opdracht concentreren en denken aan hoe je het vraagstuk kan oplossen het enige is wat je kan doen.

Liefhebbers zien raadsels als een mogelijkheid om zichzelf uit te dagen en om het op te nemen tegen de tikkende klok. Zij willen laten zien sneller te zijn dan de rest, maar vooral hun hersenen prikkelen. Als je dit raadsel weet te kraken mag je van jezelf zeggen dat jij een heel goed oog hebt voor detail. Doe de test...

Advertisement

Spot het vierkant dat anders is dan de rest

Spot het vierkant dat anders is dan de rest

Logicatests hebben vaak een tijdslimiet, het doel is om de druk te voelen zodat je misschien het verkeerde antwoord gaat geven. Haast leidt dan ook tot niets en is het belangrijk alle momenten te pakken die je nodig hebt. Als je op deze manier te werk gaat wordt het geven van een correct antwoord binnen de gevraagde tijd veel makkelijker.

In de opdracht van deze quiz wordt je gevraagd om binnen 10 seconden het vierkant dat anders is dan de rest, aan te wijzen. Op het plaatje zijn vier vierkanten afgebeeld en heeft elk vierkant aan de binnenkant een aantal vormen, of beter gezegd nog een keer vier vierkanten met 2 scherpe hoeken en twee met stompe hoeken. Dit is het startpunt waar je begint met kijken naar de plaatjes en je gaat proberen welk vierkant "vreemd" is.

Advertisement
Logicatest:kan jij herkennen welk vierkant anders is? - 2

Het doel is om het vierkant aan te wijzen dat anders is. Drie figuren zijn namelijk onderling identiek en de andere die is verschillend. Nu moet je echter inzien welk vierkant nu anders is. Je moet kijken naar het plaatje en alle tijd pakken die je nodig hebt. Dit moet een momentje worden voor jezelf. Je moet je gedachten op een rijtje zetten en de foto analyseren. Aanvankelijk lijkt het misschien moeilijk om het antwoord te vinden, maar als je eenmaal het doorslaggevende detail hebt opgepikt dan is het correcte antwoord geven ineens kinderspel.

Als je de oplossing echter niet hebt kunnen vinden of je wilt zeker weten dat je het bij het rechte eind hebt, dan zullen wij je vertellen wat het juiste antwoord is.

De oplossing

De oplossing

Het geheim tot het geven van het juiste antwoord was redelijk simpel om te doorgronden, met andere woorden: je moest kijken naar de kleinere figuren in de vierkanten zelf. Er zijn zelfs drie vierkanten die hetzelfde zijn met de scherpe hoeken linksonder en rechtsboven. Slechts in eentje heeft het in de binnenste ruimtes een andere indeling. Nu je dit gezien hebt is antwoord geven heel makkelijk. De oplossing is: het vierkant rechts onderin.

Wist jij het vierkant te spotten?

Advertisement