Wiskunderaadsel:lukt jou om deze vergelijking in orde te maken zonder hem aan te passen?

door Skip

31 Augustus 2023

Wiskunderaadsel:lukt jou om deze vergelijking in orde te maken zonder hem aan te passen?
Advertisement

Veel mensen trekken bij het horen van het woord "wiskunde" een vies gezicht. Dit vak was een nachtmerrie voor hele generaties aan leerlingen die het bij verlaten van school opgelucht achter zich hebben gelaten. Andere mensen zijn er bijzonder goed in hebben er zelfs hun vak van gemaakt. Hoe dan ook, sommige tests zijn echter voor beide groepen mensen heel complex omdat hier om een soort logica wordt gevraagd wat niet strikt te maken heeft met getallen. Dat is met deze test ook het geval. Zin om hem te proberen?

Advertisement

Een wiskunderaadsel met een vergelijking waar zelfs de meest ervaren mensen moeite mee hebben

Een wiskunderaadsel met een vergelijking waar zelfs de meest ervaren mensen moeite mee hebben

Ook al vind niet iedereen wiskunde leuk is, komt het wel heel erg van pas op verschillende gebieden in het leven als je dit vak begrijpt. Logisch leren denken komt ook je vermogen om praktisch problemen op te lossen ten goede. Je neemt dan verschillende oplossing in overweging en werk je je richting het beste plan. Om lateraal denken en probleemoplossend vermogen te stimuleren krijgen leerlingen vaak tests die uitnodigen tot logisch, stapsgewijs denken. Dit zijn handige hulpmiddelen voor iedereen en voor iedereen in elke levensfase, want ook op latere leeftijd is het belangrijk om je brein wakker, briljant en alert te houden. En deze test kan je daarbij helpen.

We verklappen je alvast dat de moeilijkheidsgraad echt heel hoog is:veel wiskunde-experts zakken namelijk vaak voor deze proef. In de test is er een simpele vergelijking:8+10=6. Het is duidelijk dat de uitkomst van de bewerking niet correct is. De optelsom van 8 en 10 zou 18 als uitkomst moeten hebben. Waar jij in moet slagen is om de juiste uitkomst te krijgen zonder ook maar iets te veranderen. Lijkt je dat onmogelijk? Er is een manier en om te ontdekken wat die manier is zul je al je vermogens tot logisch en rationeel denken moeten aanwenden. Ook moet je op alternatieve manieren kunnen denken en met je geest niet de gebaande paden aanhouden. Test jezelf en kijk daarna bij de oplossing hieronder.

Advertisement

Oplossing:zo maak je deze vergelijking in orde zonder hem aan te passen

Oplossing:zo maak je deze vergelijking in orde zonder hem aan te passen

Had je door wat je moest doen? Als jou het is gelukt dan heb jij een Einstein-waardig IQ. Als dit niet zo is, bedenk dan dat er echt maar heel weinig mensen waren die deze test met succes hebben doorstaan en dat door oefening je resultaten steeds beter zullen worden. Het enige wat nog rest is om de oplossing te verklappen. Er is maar één manier om de vergelijking in orde te maken: je moet er door een andere lens naar kijken. Wat betekent dat? Dat je hem moet omdraaien!

Door hem om te draaien krijg je het volgende:9 = 01 + 8. Daarom hebben we dus aanbevolen om logisch maar tegelijkertijd niet te strak, rechtlijnig te denken: kijken dus vanuit een ander perspectief is vaak een oplossing voor elk soort probleem, ook voor wiskunderaadsels. Vond je deze quiz leuk?

Advertisement