Deze breinbreker vergt logisch denken:kan jij door één streepje toevoegen de som corrigeren?

door Skip

30 Augustus 2023

Deze breinbreker vergt logisch denken:kan jij door één streepje toevoegen de som corrigeren?
Advertisement

Welkom bij een nieuwe wiskunde-breinbreker! In dit artikel willen wij je graag een hele moeilijke uitdaging in logisch denken voorleggen, maar als je onze eerdere tests al gedaan had dan is je brein zeker goed getraind. Elke test waar je je hersens voor moet laten kraken is zeer stimulerend al helemaal wanneer het ook nog eens een leuke test is! Als je hier bent aanbeland dan zijn quizzen die om logisch denken vragen wat voor jou en dat je jezelf graag uitdaagt. Dus laten we verder geen tijd meer verspillen en laten tot actie overgaan:klaar om te beginnen met puzzelen?

Advertisement
Deze breinbreker vergt logisch denken:kan jij door één streepje toevoegen de som corrigeren? - 1

De breinbreker in kwestie heeft slechts een getal voor je wat meermaals herhaald wordt:5. Ook de bewerking die herhaald wordt is er maar een en dat is optellen. Tot hier is het super makkelijk vind je ook niet? Het is echter wel jammer want de optelsom 5 + 5 + 5 + 5 zou als uitkomst 20 moeten zijn. Ook de jongste kinderen die naar school gaan zou dit zijn opgevallen, dus het is wel duidelijk dat er hier iets niet klopt. De uitkomst is 555 maar hoe is dat mogelijk?

Het is ook niet mogelijk want de vergelijking zoals hij hier wordt weergegeven klopt van geen kant. Er is echter iets wat je kan doen zodat de vergelijking correct wordt weergegeven. Het enige wat je hoeft te doen is een streepje te zetten. Nu ligt de bal bij jou: waar zet je dat streepje neer en hoe? Je hebt slechts 10 seconden om voor de proef te slagen en zijn het er maar weinig die dit lukt!

Advertisement

Dit is het geheim als je een breinbreker in logisch denken wil oplossen. Lukt je dat?

Dit is het geheim als je een breinbreker in logisch denken wil oplossen. Lukt je dat?

Mensen die voor het eerst een aantal keren rekentests doen denken vaak dat je die met geen mogelijkheid goed kunt afronden, binnen luttele seconden. Dit omdat je de situatie kunt vergelijken met iemand die een Amerikaanse film kijkt in het Engels, maar deze taal niet machtig is, of met iemand die meedoet aan een marathon zonder ooit hardgelopen te hebben in zijn leven. Het lijkt haast wel onmogelijk om een mijlpaal te bereiken maar als je begint met gestaag te trainen, op welk gebied dat ook is, dan merk je al snel genoeg dat je al doende meer vaardigheden opbouwt, dag na dag, totdat je resultaten gaat boeken die je je niet kon voorstellen toen je begon.

Dus of jij nou een "beginner" bent of echt een bedreven raadselkraker, pak deze 10 seconden gewoon om je maximaal te concentreren en onthoudt dat het geheim in de meeste gevallen, hem zit in het creatief zijn, niet alleen logisch denken. Als het je wellicht lukt om je gedachten luchtig over datgene wat je ziet te laten gaan en je andere, unieke wegen inslaat dan komt het antwoord aanwaaien; duidelijk en niet te missen. Dit levert dan een fijn tevreden gevoel op. Wanneer je denkt het antwoord te hebben gevonden, kan je het vergelijken met het antwoord dat je hieronder kunt vinden.

Antwoord breinbreker: de som corrigeer je als volgt

Antwoord breinbreker: de som corrigeer je als volgt

Om de som te corrigeren moet je een schuin streepje toevoegen aan de plus, het optelsymbool om er een 4 van te maken. Nu heb je 545 + 5 + 5 = 555. De vergelijking klopt nu en een enkel streepje is het enige wat er nodig was!

Als jou dit is gelukt in slechts 10 seconden dan zijn je hersenen klaar voor het kampioenschap rekenen! Zoniet dan kan je, zoals gezegd, door oefenen en trainen resultaten boeken waar je steeds tevredener mee kunt zijn. Je moet het proberen wil je het geloven!

Wat vind je van deze logicabreinbreker?

Advertisement