Logicaquiz: ontdek het ontbrekende getal dat je nodig hebt om de reeks af te maken

door Skip

30 Augustus 2023

Logicaquiz: ontdek het ontbrekende getal dat je nodig hebt om de reeks af te maken
Advertisement

Logicaquizzen kunnen maar op een manier opgelost worden, namelijk door te analyseren. Er bestaan talloze soorten raadsels, elk heeft een andere moeilijkheidsgraad. Je hebt raadsels die je kunt oplossen door heel goed te kijken naar elk klein detail totdat je het dingetje vindt wat tot de oplossing leidt. Of je hebt raadsels waar je de basisregels van algebra moet toepassen.

Raadsels spelen een uiterst belangrijke rol, omdat je jezelf ermee kan uitdagen en je kan nagaan of je lateraal kan denken zoals dat heet, oftewel buiten de kaders kan denken. Zo kan je ook ontdekken waar je eigen grenzen liggen en kan je proberen die te verleggen.

En als je de oplossing van deze test binnen slechts 15 seconden kan vinden dan mag je jezelf inderdaad echt een miskend genie noemen.

Advertisement

Kom erachter wat het ontbrekende getal is

Kom erachter wat het ontbrekende getal is

Op deze afbeelding staan de getallen: 2,5,8 en 14 maar lijkt een vijfde getal te ontbreken. Het doel van dit raadsel is om te achterhalen welk getal er op de stippellijn moet komen te staan. Het geheim is dat je simpelweg moet kijken naar de foto en uit moet proberen te vinden wat de connectie is tussen de verschillende getallen want alleen zo kan je het juiste antwoord geven.

Er is geen haast, 15 seconden lijken misschien weinig maar is lang genoeg om op het juiste antwoord te komen. Pak elke seconde en laat je niet afleiden. Als het je niet lukt een antwoord te vinden dan kunnen wij je dat geven.

Advertisement

De oplossing

De oplossing

De oplossing is niet moeilijk te vinden, je moet een beetje nadenken. Je moet nadenken op basis van de gegevens die je hebt om tot een antwoord te komen. Je telt de eerste twee getallen bij elkaar op dus 2 en 5 maakt 7. Bij deze uitkomst moet je 1 optellen, want alleen zo kom je tot het derde getal in de reeks dus 8. Hetzelfde moet je doen om het vierde getal te vinden dus 8 en 5 optellen maakt 13, waar je 1 bij doet en je dus 14 krijgt. Hetzelfde proces moet je ook doorlopen om het onbekende getal te vinden. De berekening hier is 8 en 14 bij elkaar optellen om 22 te krijgen. Tel je hier 1 bij op krijg je het onbekende getal oftewel 23.

Om dit proces te vereenvoudigen hebben we hier een voorbeeld:

  • (2 + 5) + 1 = 8
  • (5 + 8) + 1 = 14
  • (8 + 14) + 1 = 23

Was het jou gelukt erachter te komen welk getal er moest komen in plaats van de stippen?

Advertisement