Raadselspel:terwijl je zoekt naar achternamen pik je die naam ertussenuit die er niet thuishoort

door Skip

31 Augustus 2023

Raadselspel:terwijl je zoekt naar achternamen pik je die naam ertussenuit die er niet thuishoort
Advertisement

Er is nog een uitdaging voor je ogen en je brein die op je wacht en als je gek op raadselspellen bent moet je er wel mee aan de gang gaan! Miljoenen spelers genieten elke dag van breinbrekers, logicaquizzen en spellen waar je goed moet kijken voor even wat vermaak met hobby's die niet alleen aangenaam zijn, maar die je ook nog eens wat opleveren. Jezelf op de proef stellen en kijken wat je kan en tegelijkertijd trainen van je geest om het actief te houden. Dat is beslist een intelligente manier om je tijd te besteden en wat is er nou beter dan oefenen en daar lol bij te hebben? Laten we maar beginnen met het spel dat we voor je hebben en zullen we eens kijken hoe je het ervan af brengt met woorden.

Advertisement

Vind de vier achternamen die in dit spelletje verborgen zijn: wie is de indringer?

Vind de vier achternamen die in dit spelletje verborgen zijn: wie is de indringer?

Sommige tests werken met getallen maar in dit geval bestaat het raadsel uit letters. Zoals je op het plaatje ziet zijn er vier woorden die als je zo leest zoals ze zijn geen betekenis hebben. Bij dit raadsels word je uitgedaagd om orde te scheppen in de chaos en in wat er niet klopt. Het is dus het doel om te reorganiseren, schuiven en ordenen van deze letters op zo'n manier dat ze ergens op slaan.

In dit specifieke geval hebben we te maken met vier beroemde achternamen die vrijwel iedereen kent. Wie zijn het? Je hebt 20 seconden de tijd om dit mysterie op te lossen en uit te vinden wie van deze personen de indringer is. Om dat voor elkaar te boksen moet je al je visuele vaardigheden inzetten en daarbij razendsnel nadenken: deze kwaliteiten ontwikkel je door oefening en regelmaat; reden dus waarom dit spel je helpt in te schatten hoe ver je hierin bent.

Advertisement

Oplossing van het raadselspel: dit zijn de verstopte achternamen en de indringer

Oplossing van het raadselspel: dit zijn de verstopte achternamen en de indringer

Het moment van de waarheid is daar:wie zijn de vier beroemde mensen van wie de achternamen verstopt zitten in dit raadsel? We gaan ze een voor een langs:

  • NEWTON
  • DICKENS
  • HEMINGWAY
  • TOLSTOJ

Dit zijn namen van mensen die het vermelden waard zijn, ieder van hen is in de geschiedenisboeken gegaan om een exacte reden. Drie van hen behoren tot hetzelfde wereldje, maar eentje wijkt af en heeft niks met de rest te maken op het feit na een bekende naam te hebben. Om wie gaat het?

Het antwoord is NEWTON. Het is de enige in de lijst die bekendstaat als natuurkundige en zijn de anderen daarentegen auteurs. Dus in de groep van schrijvers is een wetenschapper geslopen.

Is het je gelukt om het raadsel binnen de gegeven tijd van 20 seconden op te lossen of heb je iets meer tijd nodig gehad? Het belangrijkste is in ieder geval dat je je vermaakt en dat je doorgaat met oefenen van je denkvaardigheden! Vond je het leuk om dit spel te doen?

Advertisement