Zoek-en-vind-test:op het plaatje staan enkele emoticons die anders zijn. Hoeveel zijn dat er?

door Skip

01 September 2023

Zoek-en-vind-test:op het plaatje staan enkele emoticons die anders zijn. Hoeveel zijn dat er?
Advertisement

Elke dag stellen mensen zichzelf op de proef met spelletjes. Dan moet je rekenen of nadenken of kijken. Iedereen wil graag kijken hoe slim hij/zij is. Deze raadsels worden vaak beschouwd als wedstrijdjes tegen jezelf en de tikkende klok. Door spelletjes blijft je brein altijd geoefend en kunnen mensen dankzij de socials elke dag weer nieuwe raadsels vinden waar zij zich op kunnen storten.

Zodra mensen die hiervan houden een willekeurig raadsel zien verspillen ze geen seconde, lezen de opdracht en zonderen zich van iedereen af. Ze proberen binnen enkele seconden het antwoord te vinden. Maar het geheim is eigenlijk dat je nooit haast moet maken, maar juist er lekker moet voor gaan zitten en kijken naar het spelletje of quiz.

Advertisement

Probeer erachter te komen hoeveel emoticons anders zijn

Probeer erachter te komen hoeveel emoticons anders zijn

Elk raadsel is anders. Ook het proces om hem op te lossen is anders. Wanneer je een wiskundevraagstuk voor je hebt hoef je alleen maar algebra en rekenkundige bewerkingen toe te passen. Maar als je een test hebt waar je moet kijken, dan moet je heel goed kijken naar het hele plaatje en elk miniem detail in je opnemen, in de hoop dat je hetgene vindt wat verborgen is.

Op dit plaatje zie je emoticons. Hetzelfde gezichtje, dus met de ogen dicht en lachend, wordt steeds herhaald. Tussen al deze zit er echter tenminste een die anders is. Kijk goed naar het plaatje en spot de indringer(s).

Advertisement
Zoek-en-vind-test:op het plaatje staan enkele emoticons die anders zijn. Hoeveel zijn dat er? - 2

Het geheim zit hem erin dat je je niet moet laten afleiden en je elke regel moet controleren. Haastige spoed is zelden goed en leidt tot fouten. Analyseer elke regel en wees niet bang te veel tijd te verliezen. Willen bewijzen dat je de snelste bent leidt vaak nergens toe. Sterker nog, het zorgt alleen maar voor frustratie omdat het niet lukt het juiste antwoord te vinden. Het heeft dan ook geen zin om impulsief te werk te gaan en één keer te kijken, maar je moet juist aandachtig kijken.

Als het je echter niet is gelukt om het antwoord te vinden, wees niet gevreesd want wij zullen je het verklappen hieronder.

De oplossing

De oplossing

Op de foto zijn 144 emoticons te vinden, 142 daarvan zijn herhalingen, maar er zijn er twee die anders zijn dan de rest. Er zijn er dus twee die in plaats van lachen, juist hun mondhoeken naar beneden laten hangen. Alleen door heel goed op te letten kan je ze herkennen want niet alle gezichtjes zijn geel, de achtergrond is dat ook nog eens. Dit zorgt voor een hoop chaos.

Is het je gelukt om de emoticons te vinden of heb je een beetje hulp nodig gehad?

Advertisement