Zoek-en-vind-test:kan jij het getal 382 zien in slechts vijf seconden?

door Skip

01 September 2023

Zoek-en-vind-test:kan jij het getal 382 zien in slechts vijf seconden?
Advertisement

Vind je het leuk jezelf uit te dagen? Als het antwoord ja is dan zal je in dit artikel iets vinden wat je op het lijf geschreven is. Zoek-en-vind-spelletjes zijn speciaal ontworpen om een reeks vaardigheden te meten onder meer observatievermogen en verwerkingssnelheid van je hersenen. Je krijgt doorgaans erg kort de tijd en dit maakt de uitdaging er des te leuker en prikkelender op. Een getraind oog is ongetwijfeld sneller dan het oog van iemand die nog nooit heeft geoefend dus mocht je geïnteresseerd zijn in wat jouw niveau is dan moet je gewoon het spelletje gaan doen. Ben je er klaar voor? Laten we beginnen!

Advertisement

Een zoek-en-vind-spel waarbij je je ogen de kost moet geven. Wat moet je doen?

Een zoek-en-vind-spel waarbij je je ogen de kost moet geven. Wat moet je doen?

Curioctopus

De test is eigenlijk heel simpel. Op het plaatje zijn een reeks getallen te zien in willekeurige volgorde, zonder enig logisch verband. Wat je hier ziet is een zee van getallen. De context wordt er hierdoor niet bepaald duidelijker op. Maar in deze oceaan van getallen zit een specifiek trio verstopt die jij moet zullen gaan vinden en het betreft 382. Waar staat dit?

Het is moeilijk om meteen te antwoorden maar er zijn wel wat tellen voor nodig om het beeld te bekijken en het spotlicht te schijnen op datgene wat je wordt gevraagd. Maar 5 seconden is de tijd die je slechts krijgt, dus er is geen moment te verliezen!

Advertisement

Hoe kan je de verborgen getallen in deze zoek-en-vind-test?

Hoe kan je de verborgen getallen in deze zoek-en-vind-test?

Pixabay

Hoe kan je je doel bereiken binnen de gestelde tijd? Er is geen specifieke aanpak aangezien dit geen logicaquiz is, maar er bestaan wel trucjes om sneller te gaan en dat je je aan de gegeven limiet kunt houden. Zoals al eerder gezegd kan je je ogen en de verwerkingssnelheid van je hersenen trainen. Daardoor kan je vlot blijven reageren met je brein. Dus enkele minuten per dag tijd besteden aan iets waar je je brein mee traint is altijd een goede keuze.

In ieder geval kan je naar het plaatje kijken in zijn geheel als je deze lastige kluwen wilt ontwarren, zonder hierbij dan verdwaald te raken met je blik. Je ogen snel heen en weer bewegen zou zelfs contraproductief kunnen zijn en tijdverlies opleveren. Door het in zijn geheel te bekijken in combinatie met een flinke dosis aandacht en concentratie kan het sneller gebeuren dat de getallen tevoorschijn springen uit de wirwar waar zij tussen zitten.

Als de 5 seconden eenmaal zijn verstreken kan je doorgaan met proberen en je resultaat bewaren of je kan verdergaan om de oplossing te zien.

Oplossing: hier staat het getal 382

Oplossing: hier staat het getal 382

Curioctopus

Zie je hem nu? Getal 382 staat daar en zoals je in de gaten zult hebben was de test nogal gemeen: de cijfers stonden niet naast elkaar en de volgorde was omgekeerd! Anders zou het veel te makkelijk zijn geweest denk je ook niet?

Als je het ondanks dat toch gered hebt in 5 seconden dan heb jij een gezichtsvermogen dat echt record-waardig is!

Advertisement