Test je perceptie:hoeveel pijlen zie jij op het plaatje? De meeste mensen geven een verkeerd aantal op

Skip

01 September 2023

Test je perceptie:hoeveel pijlen zie jij op het plaatje? De meeste mensen geven een verkeerd aantal op
Advertisement

Een van de zintuigen die het meest wordt getraind zijn je ogen omdat je je hiermee meteen kan oriënteren. Daarom juist worden er vaak speciale tests gebruikt om te checken hoe het staat met je perceptievermogen. Door sociale media hebben een groot aantal tests quizzen en raadsels zich kunnen verspreiden, waardoor steeds meer mensen er fan van zijn geworden. Zodra liefhebbers er eentje tegenkomen laten ze er geen gras over groeien en storten ze zich vol overgave op het oplossen ervan. Ze blijven met hun ogen aan het scherm plakken en ze komen pas weer in beweging als ze de oplossing hebben gevonden. Ze dagen zichzelf uit en de tijd die weg tikt, zo zien ze deze raadsels. Een raadsel oplossen binnen de kortst mogelijke tijd maakt dat je je slimmer voelt dan de rest.

In zulke situaties is het plaatje analyseren het geheim tot het vinden van de oplossing. Er is maar een truc:kijk naar de foto en laat je niet afleiden. Lukt het jou om erachter te komen hoeveel pijlen er op het plaatje staan? Alleen iemand die uiterst aandachtig kijkt is in staat om ze allemaal te vinden. Test jezelf...

Advertisement

Raad hoeveel pijlen er zijn

Raad hoeveel pijlen er zijn

Op de afbeelding zie je een oranje achtergrond, waartegen een vierkant afsteekt dat bestaat uit lijnen en hoeken. Deze lijnen vormen pijlen. Het doel is om te kijken hoeveel pijlen er te zien zijn in deze test. Ogenschijnlijk lijkt het heel simpel, j je hoeft ze alleen maar te tellen, maar het is van belang dat je erg goed oplet en dat je je niet laat afleiden en dat je even een moment voor jezelf pakt, kijkt naar het plaatje en dan, wanneer je het zeker weet, het antwoord geven. Bij wiskundevraagstukken moet je de basisregels van algebra toepassen, bij logicatests moet je nadenken en doorgronden wat het idee is van de opdracht. Maar bij perceptietests moet je aandacht elk detail bestuderen en dat niets aan je aandacht ontsnapt en ga je door totdat je het gegeven in handen hebt waarmee je het raadsel kan oplossen.

Advertisement

De oplossing

De oplossing

Pexels

Het doel van deze raadsels om lateraal te denken en dit door te ontwikkelen, dat je dus buiten de kaders denkt. Als je vluchtig even zou nadenken zou je zeggen dat er vier pijlen zijn op het plaatje. En dat is omdat het 4 pijlen zijn die direct zichtbaar zijn. Maar als je de foto beter analyseert kun je misschien nog 4 witte pijlen extra ontwaren die juist ontstaan door het donkere contrast. Het antwoord is dus 8.

Heb jij alle pijlen gezien?

Advertisement