Perceptiequiz:als jij "anana" weet te vinden tussen al deze woorden dan moet je wel 'n genie zijn

Skip

02 September 2023

Perceptiequiz:als jij "anana" weet te vinden tussen al deze woorden dan moet je wel 'n genie zijn
Advertisement

Raadsels en breinbrekers kunnen verschillend zijn en kunnen er letters getallen of beiden in voorkomen. Tests waarbij je uitgedaagd wordt een verborgen ding te vinden op een plaatje terwijl je het opneemt tegen de klok zijn bijzonder vermakelijk en dienen ertoe jou een goed beeld te geven van hoe goed jij getraind bent. Of beter gezegd: hoe goed je brein getraind is, want net als het lijf moet je je brein regelmatig trainen zodat het strak en actief blijft. Het stimuleert niet alleen, het is ook nuttig en constructief wanneer je een beetje van je vrije tijd in dit soort spelletjes steekt. Als je zin hebt om het te proberen, laten we dan maar beginnen.

Advertisement

Een perceptiequiz voor onvervalste genieën: waar zit het woord anana verstopt?

Een perceptiequiz voor onvervalste genieën: waar zit het woord anana verstopt?

Curioctopus

Dit is dus de test waar het om gaat. We zeiden al eerder dat je alle visuele vaardigheden die je hebt uit de kast moet trekken en je brein op snelheid van het licht moet werken als je wilt slagen in deze onderneming. Scherpzinnig zijn en je ook kunnen concentreren zijn van fundamenteel belang wanneer je de indringer wilt spotten. Denk jij over deze aangeboren kwaliteiten te beschikken of heb je ze zodanig goed getraind dat je denkt iedereen te kunnen verslaan? Dan is nu het moment om dat te laten zien:ben jij iemand die zo scherp en attent kan waarnemen?

In deze perceptietest krijg je een grote vlek met exotisch fruit voorgeschoteld, of anders gezegd een zich herhalende reeks van woorden die allemaal hetzelfde zijn:"banana." Hier staat echter een woord tussen dat anders is, die jij eruit moet vissen. Dat is "anana." Het ligt voor de hand dat het enige verschil met de rest de letter B is, dus de uitdaging zal lang niet zo makkelijk zijn! Daarom krijg je hier meer tijd in tegenstelling tot soortgelijke spelletjes. Je krijgt maar liefst twintig seconden om te turen en te zoeken naar de zoekgeraakte anana.

Advertisement

Perceptietests moet je met de opperste concentratie maken wil je hem doorstaan!

Perceptietests moet je met de opperste concentratie maken wil je hem doorstaan!

Pixabay

Hoe kan je deze uitdaging overwinnen? Zonder vals te spelen en dus al naar de oplossing kijken voordat je het überhaupt geprobeerd hebt of voordat de tijd verstreken is. De enige manier om het woord te vinden is door gebruik te maken van alle vaardigheden die je hebt als waarnemer. Ergens moet het woord toch verstopt zitten en een fout die je als het even kan niet moet maken is je blik van hot naar her over de letters te laten gaan.

Met deze aanpak ga je moeilijk winnen. De twintig seconden tikken snel weg en de tijd kan al verstreken zijn nog voordat je klaar bent met het lezen van alle regels. Kijk dus eerder naar het plaatje in zijn geheel en probeer datgene wat anders is te isoleren. Richt je op het spel met de opperste concentratie en dan zal je de oplossing zo in het oog springen, net op het moment dat je het niet verwacht!

Als je eenmaal je best hebt gedaan, scrol dan verder om te kijken waar anana verstopt zit.

Oplossing van de perceptietest:het woord anana vind je hier

Oplossing van de perceptietest:het woord anana vind je hier

Curioctopus

Eindelijk heb je het verstopte woord gevonden! Als je het is gelukt om binnen de gestelde tijd het woord te vinden, dan moeten we je oprecht onze complimenten geven, je hebt namelijk een genie-waardig IQ! Lukte het je niet kan je het gewoon nog eens proberen bij de volgende tests en dan zal je merken dat door oefening elke uitdaging er makkelijker op wordt.

Vond jij deze perceptietest leuk?

Advertisement