Logicaquiz:wil je de richting van de ezel veranderen, dan hoef je maar een lucifer te verplaatsen

door Skip

02 September 2023

Logicaquiz:wil je de richting van de ezel veranderen, dan hoef je maar een lucifer te verplaatsen
Advertisement

Er zijn talloze mensen die voortdurend proberen hun krachten te beproeven met raadsels, logicaraadsels zijn de meest voorkomende omdat je erdoor buiten de kaders leert te denken. De oplossing laat altijd op zich wachten, je moet alles geven, achterhalen wat de onderliggende betekenis is van de test om dan vervolgens het juiste antwoord te kunnen geven.

Zodra raadselfans een breinbreker hebben gevonden laten ze er geen gras over groeien en proberen ze hem gelijk te kraken om hun intelligentie te beproeven. Ze zien deze raadsels als een manier om zichzelf uit te dagen, om te kunnen laten zien dat ze slimmer zijn. Bovendien kom je, door ze zo snel mogelijk proberen op te lossen, erachter wat je allemaal kan en krijgt ook je zelfvertrouwen een boost.

Dus als jij in een zo kort mogelijke tijd het antwoord weet te vinden van deze test dan mag jij jezelf beschouwen als een genie in logica.

Advertisement

De richting van de ezel veranderen

De richting van de ezel veranderen

Op het plaatje zijn 5 lucifers te zien die samen wel een ezel lijken te vormen. Als je goed kijkt naar de afbeelding dan zie je dat de ezel zich van links naar rechts zou kunnen bewegen. De opdracht bij deze quiz is dat je maar een lucifer mag verplaatsen om de richting die de ezel lijkt aan te houden, te veranderen.

Lukt het jou om de oplossing te vinden in slechts 15 seconden?

Advertisement
Pexels

Pexels

Voor logicaquizzen gelden doorgaans een tijdlimiet om mensen zoveel mogelijk op te jagen. Door de druk wordt het er zeker niet makkelijk op om de oplossing te vinden. Snel te werk gaan brengt je daarom dus niks. Het geheim voor een goede afronding van deze tests zit hem erin dat je alle tijd neemt die nodig is, dat je niet denkt het antwoord zo snel mogelijk te moeten geven. Als je rustig erover nadenkt dan lukt het je wel om het antwoord te vinden in de gestelde tijd.

Als je er niet in bent geslaagd het raadsel te kraken, vrees dan niet want er zullen nog genoeg kansen komen waar je kan laten zien hoe slim je bent. Hier is de oplossing.

De oplossing

De oplossing

Het streven is om de ezel van richting te doen veranderen, maar dat mag je alleen doen door een enkele lucifer te verplaatsen. Hij lijkt van links naar rechts te lopen, en als je een dingetje verschuift dan kan hem van koers laten veranderen. Door de linker lucifer plat te leggen komt deze parallel te liggen met het deel wat je de romp kunt noemen. Zo lijkt het net alsof de ezel omhoog lijkt te lopen.

Is het jou gelukt om dit raasel op te lossen?

Advertisement