Wiskundequiz:vul de ontbrekende symbolen in om de vergelijking op te lossen

door Skip

02 September 2023

Wiskundequiz:vul de ontbrekende symbolen in om de vergelijking op te lossen
Advertisement

Wiskundequizzen zijn voor veel mensen interessant omdat ze dan moeten teruggrijpen op wat ze hebben geleerd over algebra en rekenen op school. Als het je lukt een raadsel te kraken dan krijg je zelfvertrouwen, voel je je slimmer. Maar vooral door met breinkrakers bezig te zijn houd je je brein altijd scherp. Mensen die voor het eerst een poging doen zullen er waarschijnlijk niet in slagen maar door te proberen en opnieuw te proberen kan je echt een raadselliefhebber worden. Er zijn echt heel veel mensen die zodra ze een test zien, er meteen induiken en proberen te kijken of ze hem kunnen oplossen.

Het eerste wat je moet doen is kijken naar het plaatje en de cijfers die erop staan. Daarna moet je de opdracht lezen om weten wat je moet doen. Vanaf dat moment is je concentreren het allerbelangrijkst. Leg elk klein detail op de weegschaal en probeer te doorgronden waar het toe dient, zodat je uiteindelijk het correcte antwoord kunt gaan geven.

Het geheim is om geen haast te maken er juist lekker voor te gaan zitten en kijken naar de test, dan kijken hoe je hem moet maken zodat je de test tot een goed einde kan brengen. Daag jezelf uit... en kom erachter of jij een wiskundig genie bent.

Advertisement

Vul de ontbrekende symbolen in

Vul de ontbrekende symbolen in

Doorgaans wanneer je gaat zitten voor een wiskundevraagstuk wordt je gevraagd om een bewerking te voltooien. Datzelfde is hier nu ook aan de hand, op het plaatje staan getallen die, als zij door middel van bewerkingen aan elkaar gekoppeld zijn, als uitkomst het getal 38 moeten geven. In dit geval is de basisregels van algebra toepassen niet voldoende maar moet je het plaatje goed gaan bestuderen en wikken en wegen, geconcentreerd nadenken over wat je op de lege plekken neerzet.

Advertisement
Pexels

Pexels

Het is lang niet zo makkelijk als je wellicht denkt. Er zijn mensen die graag willen laten zien dat ze het allemaal in hun hoofd kunnen doen, dat ze geen hulp nodig hebben, dat ze aan stilte genoeg hebben om zich te concentreren en dan het correcte antwoord kan geven. Dan heb je mensen die beseffen dat ze het niet uit hun hoofd kunnen en maar pen en papier erbij pakt om alles uit te schrijven op een blaadje. Vervolgens gaan zij nadenken welke symbolen zij moeten invullen. Dan heb je ook nog mensen die niks fout willen doen en smokkelen en een rekenmachine erbij pakken en een beroep doen op technologie.

Als het je niet is gelukt het antwoord te vinden wees niet bang je kan je krachten ook meten met andere tests. Deze keer geven wij je het antwoord.

De oplossing

De oplossing

De vergelijking bevat een 2 een 1 en een 6. Nadat je goed hebt gekeken naar alle getallen die onderdeel zijn van de vergelijking ga je nu kijken welke bewerkingen er nodig zijn om ervoor te zorgen dat alle getallen zodanig aan elkaar verbonden worden dat je de uitkomst 48 krijgt. In het begin kan het misschien ingewikkeld lijken, maar met rustig nadenken kom je er uit welke symbolen je moet invullen. Je beseft dat je met optellen nooit deze uitkomst krijgt en moet je dus verschillende bewerkingen proberen.

De oplossing is de eerste twee getallen en de laatste twee getallen te vermenigvuldigen en dan alles bij elkaar optellen. Het correcte antwoord is dus:2 x 1 + 6 x 6 = 38. Als eerste moet je de vermenigvuldigingen doen, dus krijg je 2 + 36 = 38.

Had jij het juiste antwoord gevonden?

 

Advertisement