Logicaraadsel voor hen met de allerbeste hersens: hoeveel blokken zijn er in totaal?

Skip

02 September 2023

Logicaraadsel voor hen met de allerbeste hersens: hoeveel blokken zijn er in totaal?
Advertisement

Welkom bij een nieuwe uitdaging waar je gaat testen hoe goed jouw logisch denkvermogen is. Als je van competitie houdt, met jezelf of tegen anderen, dan ben je hier op de juiste plek. Dagelijks een paar momenten besteden aan breinbrekers is goed voor jong en oud. Ze helpen je enkele mentale vaardigheden te ontwikkelen of scherp te houden, ook al lijken het simpele spellen. Deze vaardigheden kunnen enorm van pas komen in het dagelijks leven. Hoe dan? We gaan dat samen uitzoeken.

Advertisement

Het logicaraadsel met blokken waar je intelligentie op de proef wordt gesteld

Het logicaraadsel met blokken waar je intelligentie op de proef wordt gesteld

Curioctopus

Raadsels waarbij je logisch moet nadenken hebben een functie:je moet leren snel effectieve oplossingen te vinden voor praktische problemen, maar ook kritisch en lateraal denken en dat je de geformuleerde gedachtes kan bijschaven. Lateraal betekent dat je op een ongewone manier kan denken, dat je buiten de kaders kan denken en je in je hoofd alternatieve paden kan bewandelen. Er kleven echt heel veel voordelen aan en het is belangrijk om niet te vergeten dat dit soort tijdverdrijf ook hartstikke leuk is!

Na deze bloemrijke introductie is het nu tijd om je te richten op het raadsel. Zoals je kan zien op het plaatje zijn er een reeks blokken. Het enige wat je moet doen is raden hoeveel blokken er in totaal zijn, maar let op: om deze uitdaging te overwinnen moet je het correcte antwoord al binnen 10 seconden kunnen geven, dus snel denken in dit geval is essentieel. Ben je er klaar voor? Super: start de tijd en voordat je naar beneden scrolt en de oplossing leest, concentreer je eerst maximaal zodat het je kan lukken.

Oplossing: het totaal aantal blokken is...

Oplossing: het totaal aantal blokken is...

Pixabay

Het is zover:we gaan nu het correcte antwoord onthullen op de vraag van dit logicaraadsel. Zoals je wel hebt gemerkt, er zijn meer blokken dan je kunt zien: van een aantal zijn slechts een of twee zijden zichtbaar, maar ze zijn er evengoed. Veel spelers begaan een fout en geven het verkeerde antwoord, wat vaak 8 is, dus dat komt overeen met alle zichtbare blokken, inclusief degene die maar deels te zien zijn.

Eigenlijk zitten er onder en achter de blokken die je kan zien nog drie verstopt, essentieel, want anders zou de blokkentoren omvallen. Wat je niet ziet wil nog niet zeggen dat het niet bestaat, en dat is nou net de truc:je moet met je gedachten verder kunnen denken/kijken dan het punt waar je ogen niks extra's meer kunnen zien!

Is het jou gelukt om het juiste antwoord te geven binnen de gestelde tijd?

Advertisement