Wiskundetest:vul de juiste bewerkingen om 24 als uitkomst te krijgen

door Skip

03 September 2023

Wiskundetest:vul de juiste bewerkingen om 24 als uitkomst te krijgen
Advertisement

Mensen zitten elke dag uren op de socials en komen ze juist hierdoor toevallig raadsels tegen. Zodra ze er eentje vinden, dan staat de wereld als het ware even stil, zonderen zij zich af en willen zij graag zo snel mogelijk kraken. Van al de quizsoorten die er zijn, zijn het toch wel de wiskundetest waar de meeste mensen op afkomen omdat ze dan worden gestimuleerd die kennis weer op te rakelen die ze hebben opgepikt in hun schooltijd. Je voelt je vooral heel slim als je een algebravraagstuk hebt opgelost en neemt het zelfvettrouwen een sprong.

De eerste paar keren zal je wel de meeste moeilijkheden hebben, maar mettertijd ga je de mechanismes van alle spelletjes doorzien en kan je zelfs binnen een oogwenk winnen. Het eerste wat je moet doen is kijken naar de afbeeldingen en naar de getallen die erop staan. Dan moet je de opdracht lezen zodat je begrijpt wat je moet doen.

Los de vergelijking op

Los de vergelijking op

Het vergt basiskennis van algebra om wiskunderaadsels op te lossen en word je meestal gevraagd bewerkingen uit te voeren en af te ronden. Ook nu moet je een vergelijking afronden. We hebben de uitkomst dus 24 en de getallen die je nodig hebt om daarbij uit te komen: 8 en 3 dus. Het is zo klaar als een klontje zou je denken. Maar jammer genoeg ontbreken de bewerkingen die de getallen met elkaar verbindt. Om die verbinding te maken en om de oplossing te vinden moet je de ontbrekende symbolen invullen.

Het is niet zo simpel als je zou denken. Je moet erg goed opletten. Er zijn er die wel zouden willen proberen om de oplossing te vinden met louter hoofdrekenen, maar er zijn ook mensen die liever pen en papier willen gebruiken, alles overschrijven en alle tijd nemen die ze nodig hebben om verschillende veronderstellingen te controleren. Dan zijn er ook nog mensen die geen fouten willen maken en een makkelijke weg kiezen en dus een rekenmachine gebruiken.

Kijk goed naar het plaatje en ga wikken en wegen, denk na over wat je moet invullen op de lege plekken. Als je er niet uitkomt, vrees dan niet, wij hebben de oplossing voor je en die verklappen we hieronder.

Advertisement

De oplossing

De oplossing

De uitkomst vinden is allesbehalve makkelijk omdat je de haakjes moet opschrijven en eerst wat daartussen staat moet uitrekenen. Dan pas kan je naar de uitkomst toewerken. Wat je mogelijk op een verkeerd spoor kan brengen zijn getallen met een komma erin. Je hoeft hier echter niet bang voor te zijn, je hoeft alleen maar erover na te denken en de juiste berekeningen maken: 8/[3 - (8/3)] = 24, oftewel 8/(1/3) = 24.

Is het jou gelukt om de berekening goed te maken?

Advertisement