Logicaquiz:kom erachter wat de onbekende cijfers zijn en de kluis open kan

door Skip

04 September 2023

Logicaquiz:kom erachter wat de onbekende cijfers zijn en de kluis open kan
Advertisement

Het doel van raadsels is dat je jezelf ermee kan testen. Er zijn dan ook veel mensen die elke dag proberen om raadsels te maken. Je houdt je hersenen scherp maar je leert er vooral ook lateraal door denken met andere woorden buiten de kaders denken. Wanneer je voor de eerste keer een raadsel probeert op te lossen kan je op verschillende problemen stuiten maar gaandeweg kweek je de vaardigheden om ze makkelijker te kraken.

Elke test is als een obstakel dat je moet overwinnen. Mensen beginnen aan deze raadsels om te kijken hoe slim zij zijn. Raadselfans schieten meteen uit de startblokken, lezen de opdracht en proberen ze in de kortst mogelijke tijd het juiste antwoord te vinden. De sleutel tot succes is dat je er lekker voor moet gaan zitten, het plaatje bekijken en dan gaan bedenken hoe je het kan afronden.

Test jezelf... laat zien hoe slim je bent.

Kom erachter wat de onbekende cijfers zijn en open de kluis

Kom erachter wat de onbekende cijfers zijn en open de kluis

Op het plaatje zijn twee codes te zien die nodig zijn om de kluis te openen. Beide cijfercombinaties bestaan uit 6 cijfers. In beide rijen ontbreken echter het eerste cijfer, da's jammer. Dus om de kluis open te krijgen moet je op de plek van de vraagtekens de correcte cijfers neerzetten. Het geheim is om heel goed het plaatje te onderzoeken, want alleen zo ga je het antwoord vinden. Het lijkt misschien niet te doen, maar je hoeft alleen maar logisch na te denken.

Wanneer je een wiskundig vraagstuk voor je hebt kan je dat gewoon met behulp van algebra oplossen, maar als je een test hebt waarbij je moet goed kijken dan moet je het hele plaatje goed in je opnemen, hem helemaal afspeuren op zoek naar elk klein detail en hopen dat je dan het verborgene vindt wat je zoekt. Bij dit raadsel is het zo dat logisch denken de enige manier om het antwoord te vinden. Denk na over wat er eigenlijk wordt gezegd in de opdracht en wat de onderliggende bedoeling ervan is.

Als het je niet lukt de oplossing te vinden dan geven wij hem wel aan je.

Advertisement

De oplossing

De oplossing

Om het correcte antwoord te kunnen geven moet je de twee codes goed bestuderen en als je analyseert zie je mogelijk dat het getal 7 in beide rijen zich herhaalt. Nadat je hebt gecheckt of dit zo is kan je verdergaan met het analyseren van de volgende getallen en dat zijn 2,3,5 en 6. De enige cijfers die ontbreken zijn 1 en 4. Dus is het antwoord: 1 en 4. Alleen wanneer je deze cijfers invoert kan je de kluis openen.

Is het jou gelukt de ontbrekende cijfers te raden?

Advertisement