Logicatest:je bent echt heel slim als jij weet wat het nummer is op het kaartje onderin

door Skip

04 September 2023

Logicatest:je bent echt heel slim als jij weet wat het nummer is op het kaartje onderin
Advertisement

Kunnen analyseren is een van de belangrijkste dingen wanneer je gaat proberen om een quiz waar je logisch moet denken, tot een goed einde moet brengen. In elk raadsel zit iets moeilijks verstopt, je moet dit zien te ontcijferen en bepalen welke functie dit moeilijks heeft en moet je gaan kijken hoe je tot de oplossing kan komen. Er bestaan talloze soorten raadsels, sommigen kan je al kraken door gewoon elk klein detail goed te onderzoeken, andere alleen wanneer je nadenkt en bij weer een ander raadsel moet je gewoon wiskunde toepassen.

Veel mensen beginnen aan een quiz (of meerderen) om te kijken hoever ze zichzelf kunnen pushen, wat wil zeggen dat ze willen weten wat hun intelligentieniveau is. Zo kom je erachter wat je grenzen zijn en kan je proberen die te verleggen. Bovendien neemt je zelfvertrouwen elke keer wanneer je een vraagstuk oplost, toe.

Zet op de plaats van de vraagtekens het juiste cijfer. Als het je lukt het juiste antwoord te vinden dan mag jij jezelf als een onbegrepen genie beschouwen.

Welke cijfers moeten er op de plaats komen van de vraagtekens?

Welke cijfers moeten er op de plaats komen van de vraagtekens?

Op het plaatje staan 6 kaartjes afgebeeld met daarop elk 6 cijfers. Het doel van dit raadsel is om te achterhalen welke cijfers er verstopt zitten achter de vraagtekens. Het lijkt onmogelijk om het raadsel op te lossen want je hebt alleen maar de cijfers op de andere kaartjes waar je mee kan beginnen. Het enige wat je daarom kan doen is aandachtig kijken naar alle andere combinaties en uitvinden welke getallen je moet invullen.

Sommige mensen die weten wat zij kunnen zullen de oplossing gewoon in hun hoofd uitwerken. Andere mensen pakken pen en papier erbij in de wetenschap dat zij niet alles zullen onthouden en schrijven zij alles uit op papier. Aanvankelijk lijkt het misschien moeilijk om een antwoord te geven maar als je nadenkt en nog eens nadenkt dan gaat er op een gegeven moment een lampje branden en zal je in staat zijn het juiste antwoord te geven.

Advertisement

De oplossing

De oplossing

pixabay

Het eerste wat je moet doen is naar alle andere kaartjes kijken en alle cijfers analyseren. Dan merk je dat daar allemaal dezelfde cijfers op staan oftewel 1, 2, 3, 4, 5 en 6. Als je nog beter zou kijken dan zou je kunnen zien dat ze allemaal paren zijn verdeeld oftewel 12, 34, en 56. Hier begrijp je dus uit dat deze paren op elk kaartje op een andere plek staan. Daarvan uitgaande moet de oplossing wel 563412 zijn omdat dit de laatst mogelijke combinatie is met deze cijfers.

Heb jij de manier waarop je dit raadsel moest oplossen uit kunnen dokteren?

Advertisement