Mensen hebben een mysterieuze harde knal aan de hemel van New England gehoord; natuurkundigen denken dat ze de oorsprong ervan hebben ontdekt

Janine image
door Janine

19 November 2023

Mensen hebben een mysterieuze harde knal aan de hemel van New England gehoord; natuurkundigen denken dat ze de oorsprong ervan hebben ontdekt
Advertisement

Op de avond van 20 oktober werden bewoners in New England, Verenigde Staten, opgeschrikt door een ongewoon geluid dat hun huizen enkele seconden lang deed schudden. Het geluid kon niet worden herleid tot een bekende bron en werd ook opgenomen door het akoestische systeem AMOS van de universiteit van Harvard. Avi Loeb, theoretisch fysicus gespecialiseerd in kosmologie en beroemd om zijn unieke ideeën over buitenaardse wezens, heeft de kwestie behandeld, het wetenschappelijk bewijs respecterend. Wat was het harde geluid dat in New England en door de instrumenten van het Project Galileo werd gehoord?

Werd de enorme knal in New England veroorzaakt door een UFO?

Werd de enorme knal in New England veroorzaakt door een UFO?

Pexels

Avi Loeb zelf meldde dat niemand echt wist wat de oorzaak was van het enorme geluid dat de burgers van New England hoorden. Het mysterieuze geluid schudde huizen ongeveer twaalf seconden lang, maar werd ook opgevangen door het AMOS, Acoustic Monitoring Omni-directioneel Systeem. Tegelijkertijd schrijft het Mount Washington Observatory dat ze er niets van weten, net als Andy Mead, die AMOS ontwierp en bouwde. Kortom: er was een knal te horen, maar niemand weet wat het was. Zou het werkelijk een UFO kunnen zijn? Het geluid werd vastgelegd in combinatie met de passage van een object dat zich met een snelheid van meer dan 1200 kilometer per uur voortbewoog, zoals gecommuniceerd door Harvard. Maar wat zou het geweest kunnen zijn: een UFO, een meteoor?

Advertisement

Wat veroorzaakte de harde knal die het Galileo Project waarnam?

Wat veroorzaakte de harde knal die het Galileo Project waarnam?

Avi Loeb/Galileo Project

In plaats van een UFO, een ongeïdentificeerd vliegend object, zou het fenomeen kunnen worden geclassificeerd als een UAP, een ongeïdentificeerd abnormaal fenomeen. Dit wordt gesuggereerd door Avi Loeb zelf, in afwachting van verdere bevestiging of aanwijzingen over wie verantwoordelijk is voor het mysterieuze geluidl. En de hele wetenschappelijke gemeenschap heeft actie ondernomen om de oorsprong van het fenomeen te proberen te begrijpen:

  • het Mount Washington Observatory publiceerde een bericht op sociale media dat viraal ging en veel reacties ontving;
  • er zijn ook verschillende rapporten uit andere regio's en plaatsen;
  • verschillende natuurkundigen hebben de mogelijkheid gesuggereerd dat geavanceerde technologieën ten grondslag liggen aan de knal of meteoor activiteiten nabij de aarde.

In zijn rapport probeerde Avi Loeb de oorsprong van de knal te achterhalen met behulp van de oplossing Taylor-von Neumann-Sedov. Volgens berekeningen moet de explosie ongeveer 40 kilometer verderop hebben plaatsgevonden met een geschatte energie van 2,4 kiloton TNT.

UFO's of meteorieten: de waarheid achter de knal

UFO's of meteorieten: de waarheid achter de knal

The Yerkes Observatory/Wikimedia Commons - Public Domain / Pxhere

Alle beschikbare gegevens duiden er daarom op dat het om een ​​explosie gaat die wordt veroorzaakt door een meteoriet, mogelijk veroorzaakt door de meteorietenregen Orioniden. Deze zwerm komt jaarlijks terug wanneer de aarde het puin van de komeet Halley passeert, en verklaart ook waarom sommige mensen in 2021 een soortgelijk geluid meldden. Geen buitenaardse wezens dus, maar meteorieten. Aan de andere kant betekent de term UFO, die sommigen ten onrechte hebben gebruikt, een ongeïdentificeerd vliegend object. Het betekent niet alleen “aliens”, zoals we gewend zijn te denken, maar iets waarvan de oorsprong of aard nog niet bekend is. En het deel dat moet worden onderstreept is “nog”.

Hoewel hij bekend staat om zijn theorieën over buitenaardse wezens, gebruikte Avi Loeb in dit geval alle beschikbare gegevens om een ​​wetenschappelijke verklaring voor het fenomeen te vinden. Als we de meest waarschijnlijke oorzaak kennen, zal het ook interessant zijn om te verifiëren of de hypothese juist is, misschien in de loop van het volgende jaar of de volgende jaren. En wie weet: in de toekomst zouden het zelfs aliens kunnen zijn.

Advertisement