De luxe villa waar Brad Pitt en Angelina Jolie woonden, wordt geveild

Janine image
door Janine

27 November 2023

De luxe villa waar Brad Pitt en Angelina Jolie woonden, wordt geveild
Advertisement

Er zijn verschillende factoren die de waarde van een huis bepalen, maar wat in dit geval een fundamentele rol speelt zijn de prestigieuze voormalige eigenaren: een huis van Brad Pitt en Angelina Jolie werd geveild. Hier lees je wat de vanaf-prijs is en waar deze zich bevindt.

Advertisement

Het luxueuze huis in New Orleans was eigendom van Brad Pitt en Angelina Jolie

Het luxueuze huis in New Orleans was eigendom van Brad Pitt en Angelina Jolie

Interluxe

Wanneer een huis getaxeerd wordt, spelen veel elementen een rol: de ligging, het bouwjaar, de staat van instandhouding, de grootte en het aantal kamers, maar ook – zoals in dit geval – het prestige van degenen die er gewoond hebben. Het huis in kwestie, te koop aangeboden door veilinghuis Interluxe uit Charlotte, North Carolina, VS, was van niemand minder dan het beroemde voormalige echtpaar gevormd door Brad Pitt en Angelina Jolie.

Het huis, gelegen in New Orleans, Louisiana, werd in 2006 door de acteurs gekocht en zal vanaf 11 december 2023 worden geveild, met een initiële prijs van een miljoen dollar. Na "Brangelina" werd het huis eigendom van Paul Allen, de mede-oprichter van Microsoft en wacht nu op een gelukkige nieuwe koper. Het huis meet ongeveer 715 vierkante meter en de wereldberoemde ex-echtgenoten kochten het in 2016 voor 3,5 miljoen dollar, om het tien jaar later na hun scheiding weer te verkopen.

Advertisement

Het voormalige huis van Brad Pitt en Angelina Jolie wordt geveild: alle details

Het voormalige huis van Brad Pitt en Angelina Jolie wordt geveild: alle details

Interluxe

Dit is geen recent gebouwd huis, maar een klassieke woning uit de 19e eeuw, met onder meer zeven slaapkamers, vijf complete badkamers en twee diensttoiletten. Op het online veilingplatform is te lezen: "Dit gebouw in de Lower French Quarter, gebouwd in 1828, werd in 2017 met zorg gerestaureerd om het oorspronkelijke karakter te behouden en de historische charme naadloos te combineren met moderne functionaliteit. Het huis heeft prachtige houten vloeren en hoge plafonds, kroonlijsten, prachtige marmeren open haarden en kroonluchters. De unieke en legendarische geschiedenis van het landgoed is nauw verbonden met het ontstaan van Rock 'n Roll en vormt een aanvulling op de charme. Ooit de thuisbasis van de opnamestudio van Cosimo Matassa, werd de residentie gekocht door Brad Pitt en Angelina Jolie om als plaatselijke residentie te dienen toen ze de stad bezochten voor hun Make it Right Foundation. Het pand werd later gekocht door Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, tot de huidige eigenaar.

Waar wonen Brad Pitt en Angelina Jolie nu?

Waar wonen Brad Pitt en Angelina Jolie nu?

Interluxe

De initiële taxatie van het huis, in september 2022, bedroeg $5,350 miljoen, maar de prijs daalde vervolgens tot het huidige bedrag. Tot de onderdelen van het huis die intact zijn gebleven in vergelijking met de oorspronkelijke constructie behoren de muren met pleisterwerk in Venetiaanse stijl en de marmeren bekleding. Verdeeld over drie verschillende verdiepingen is de woning voorzien van talrijke balkons waardoor je zowel uitzicht hebt op de hoofdstraat als op de achtertuin, waar zich een zwembad bevindt omgeven door het groene landschap.

Na de verkoop van het huis kocht Jolie nog eens $24,5 miljoen aan onroerend goed, dat momenteel haar belangrijkste woning is. Deze keuze lijkt te zijn ingegeven door de wens om de zes kinderen dicht bij hun vader te laten blijven, wiens woonplaats al sinds 1994 in de buurt was. Pitt verkocht zijn historische huis echter een paar jaar later, in april 2023, voor $33 miljoen, waarbij hij er hoe dan ook voor koos om in dezelfde buurt te blijven. In feite verkocht hij zijn huis aan Aileen Getty, een erfgename uit de olie-industrie, en verhuisde naar Getty's huis, gekocht voor 5,5 miljoen dollar.

Wie koopt het voormalige huis van Brangelina op de veiling?

Wie koopt het voormalige huis van Brangelina op de veiling?

Interluxe zal dus vanaf 11 december 2023 vanaf 11.00 uur de felbegeerde woning veilen, gekocht door de ex-echtgenoten toen zij de Make It Right Foundation oprichtten, met als doel nieuwe huizen te bouwen in Lower 9th Ward na de orkaan Katrina. Bewoners hebben de stichting echter aangeklaagd wegens het naar verluidt bouwen van onstabiele huizen met materialen van slechte kwaliteit, waarbij ze 20,5 miljoen dollar aan schadevergoeding krijgen, die nog moet worden betaald.

Hoe dan ook, het huis dat werd gekocht met als doel om goed te doen, is weer vrij en op de markt, klaar om te worden gekocht door een nieuwe eigenaar: wie zal het zijn en hoeveel zal hij of zij bereid zijn uit te geven om het voormalige huis van Brad Pitt en Angelina Jolie te kopen?

Advertisement