Ze houdt niet meer van de tatoeages die ze heeft: een beroemde tattoo-artiest besluit ze te bedekken door zichzelf volledig zwart te tatoeëren

Janine image
door Janine

26 November 2023

Ze houdt niet meer van de tatoeages die ze heeft: een beroemde tattoo-artiest besluit ze te bedekken door zichzelf volledig zwart te tatoeëren
Advertisement

Iedereen kan zijn of haar tatoeages op een gegeven moment zat worden, inclusief tattoo-artiesten zelf, die meestal de grootste fans zijn van permanente tatoeages. Deze beroemde body artist heeft besloten ze te verbergen, en wij vertellen je hoe.

Advertisement

Beroemde tattoo-artist verbergt tatoeages met zwarte inkt

Beroemde tattoo-artist verbergt tatoeages met zwarte inkt

thekatvond/Instagram

Het kan gebeuren dat we tatoeages hebben die we na verloop van tijd niet mooi meer vinden en die we graag willen verwijderen. Hoewel de keuze om onuitwisbare inkt op de huid te laten zetten altijd goed doordacht moet zijn, kunnen we niet weten of we over een paar jaar misschien spijt krijgen van de beslissing die we in een andere levensfase hebben genomen. Iets soortgelijks overkwam Kat Von D, een beroemde tattoo-artist met een enorme aanhang op sociale media, die besloot de tekeningen te verbergen die haar lichaam bedekken en die niet langer in overeenstemming zijn met haar identiteit. De vrouw was in feite een overtuigd volgeling van de occulte en gotische stijl, zodanig dat haar tatoeages haar overtuigingen en ideologieën weerspiegelden.

Nadat ze echter het christendom besloot te omarmen door zich in oktober 2022 te laten dopen en haar geloof had herontdekt, besloot ze op 41-jarige leeftijd de tekeningen met zwarte inkt te bedekken en "totaal zwart" te worden. De vrouw wilde een van de sessies van de bedekking op haar Instagram-account laten zien, waarin ze aan haar volgers de reden voor haar keuze uitlegde. "Na 17 sessies en in totaal bijna 40 uur hebben we mijn lichaam voor ongeveer 80% donker gemaakt. Ik ga voortdurend naar Philadelphia om dit werk voort te zetten. Voordat je negatief commentaar geeft, herinner jezelf eraan: wat jij lelijk vindt, kan voor iemand anders mooi zijn”, begon Kat Von D, en probeerde vervolgens vooraf een aantal potentiële en legitieme vragen te beantwoorden, waardoor twijfels over haar ongebruikelijke beslissing werden weggenomen.

Advertisement

Kat Von D legt uit waarom ze besloot haar tatoeages met zwarte inkt te bedekken

Kat Von D legt uit waarom ze besloot haar tatoeages met zwarte inkt te bedekken

Kat Von D/Facebook

"Als je je tatoeages niet mooi vindt, waarom laser je ze dan niet?" is de vraag die de artiest zelf in haar post schreef, waarop ze antwoordde: "Ik ben begonnen met lasertatoeages, en hoewel ik denk dat het effectief is, was ik persoonlijk geen goede kandidaat gezien de hoeveelheid die ik wilde verwijderen. Laser is een langzaam (en extreem pijnlijk) proces dat, afhankelijk van de tatoeage, meer dan 10 sessies kan vergen, inclusief lange genezingsperioden daartussen." Dit verklaart dan ook de keuze om te kiezen voor een zwarte bedekking, in plaats van volledige verwijdering. De tattoo-artist maakt ook duidelijk dat ze niet van plan is om witte tatoeages over zwarte inkt te zetten, omdat ze houdt van de eenvoud van deze kleur.

Een andere mogelijke vraag die ze in haar lange post wilde beantwoorden, betreft de potentiële schadelijke gevolgen voor de gezondheid. "Ik laat al bijna dertig jaar tatoeages zetten en heb nog nooit over een negatief effect gehoord. Persoonlijk geloof ik dat er meer toxiciteit zit in de meeste voedingsmiddelen die we eten, de make-up die we aanbrengen en de chemische stoffen in schoonmaakproducten." Ten slotte gaat Kat in op de kern van de kwestie, waarom ze besloot al haar tatoeages te verbergen. "Ik had veel tatoeages die een deel van mijn leven vertegenwoordigden dat niet langer overeenkwam met wie ik nu ben. Sommige mensen vinden het prima om deze referentiepunten in de loop van de tijd te behouden, maar persoonlijk werd ik het zat om ermee wakker te worden en die constante herinneringen te zien elke keer als ik in de spiegel keek. Ik hou ook erg van de esthetiek. Ik weet dat dit niet voor iedereen geldt, maar voor mij is het heel voldoening gevend om niets te zien als ik naar mijn armen kijk.'

Reactie van gebruikers op de zwarte bedekking van de tattoo-artiest

Reactie van gebruikers op de zwarte bedekking van de tattoo-artiest

Kat Von D/Facebook

In de video die ze aan haar fans heeft laten zien, laat de tattoo-artist de linkerkant van haar rug zien die nu volledig bedekt is met zwarte inkt, die zich tijdens de volgende sessies zal uitbreiden tot de rest van haar lichaam. De clip legt ook enkele momenten vast van de procedure en de gebruikte hulpmiddelen. Eerder werd een engel op haar borst getekend, terwijl  ze langs haar arm een ​​vrouw in vintage kleding en verschillende rozen had. Haar bericht was een manier om haar beslissing aan gebruikers uit te leggen, in een poging mogelijke kritiek en negatieve oordelen te anticiperen en te voorkomen, maar die kwamen echter al snel.

"Je zou kunnen denken dat alle haat kwam van mensen die tegen religie of tegen het christendom zijn. Het ergste waren echter de christenen zelf. Het was echt triest... omdat een Christen niet hoort te oordelen over een ander. Ik vind het echt gek dat we in een tijd leven waarin mensen een boek nog steeds beoordelen op de omslag. Ik wist niet dat er een uniform bestond dat je moet dragen als je je hart aan Jezus geeft”, legde ze uit.

Wat vind jij, ben je het met haar eens?

Advertisement