Het bedrijf dat de glazenwasrobot voor wolkenkrabbers ontwikkelde, verdient recordbedragen

Janine image
door Janine

27 December 2023

Het bedrijf dat de glazenwasrobot voor wolkenkrabbers ontwikkelde, verdient recordbedragen
Advertisement

Jaar na jaar worden robots een belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven, van de meest complexe tot de ogenschijnlijk eenvoudigste taken. Een van de hoofdrolspelers van deze verandering is de Ozmo-robot, een glazenwasser uitgerust met kunstmatige intelligentie en geproduceerd door Skyline Robotics. Terwijl Ozmo zich steeds meer verspreidt, heeft zijn bedrijf onlangs $10 miljoen aan financiering binnengehaald, klaar om zijn marktpositie uit te breiden.

Advertisement

De doorbraak in de sector glazenwasrobots: Ozmo van Skyline Robotics

De doorbraak in de sector glazenwasrobots: Ozmo van Skyline Robotics

Skyline Robotics/Youtube

Skyline Robotics staat erom bekend dat het Ozmo gecreëerd heeft, de beroemdste glazenwasrobot ter wereld. Ozmo is meer dan een simpele "glazenwasser", sterker nog, het heeft een revolutie teweeggebracht in de sector. De robot combineert visie en kunstmatige intelligentie, geavanceerde robotsensoren en machine learning om ramen tot drie keer sneller schoon te maken dan mensen. En dit zonder de werknemers of hun werkplekken in gevaar te brengen, aangezien er menselijke operators nodig zijn om de robot te besturen.

De financieringsdoelen die Skyline Robotics heeft bereikt, volgen op de RBR50 Robotics Innovation Award 2023 die voor Ozmo is gewonnen. Bovendien won het bedrijf ook de PropTech Breakthrough Award 2023, een resultaat dat de kwaliteit van de ontwikkelde robotoplossingen bevestigt. CEO Michael Brown zei zelf tevreden te zijn met de behaalde resultaten, waaronder een samenwerking met Principle Cleaning Services om Ozmo naar de stad Londen te brengen.

Advertisement

De opkomst van Skyline Robotics

De opkomst van Skyline Robotics

Skyline Robotics/Youtube

Kortom, Skyline Robotics is een bedrijf in opkomst, nog een reden waarom het aanzienlijke financiële steun heeft weten te verwerven. Belangrijke bijdragen kwamen van Durst Ventures en vermogende particulieren. Het resultaat is een financiering van $9,8 miljoen in de Pre-Series A-2. Bovendien groeit de financiering, evenals de partnerschappen: naast Londen zou Ozmo binnenkort ook in Japan en Singapore kunnen arriveren.

De uitbreiding van Ozmo is uiteraard een succes voor Skyline Robotics, maar is tegelijkertijd het symptoom van een sterke groei op de wereldwijde markt voor glazenwasrobots. Op dit moment bedraagt ​​het jaarlijkse groeipercentage iets meer dan 15%, maar dit zou nog verder kunnen stijgen gezien de frequentere bouw van wolkenkrabbers. En wolkenkrabbers hebben vaak glazen ramen en wanden, die moeten worden schoongemaakt.

Plannen voor de toekomst: een glazenwasser die de wereld verovert?

Plannen voor de toekomst: een glazenwasser die de wereld verovert?

Skyline Robotics/Instagram

Kijkend naar de toekomst heeft Skyline Robotics ambitieuze plannen. Zoals we hebben gezien zijn er al plannen in de maak voor de uitbreiding van Ozmo naar andere steden en andere landen, om zo ook elders een revolutie teweeg te brengen in het schoonmaken van de ramen. En zoals we al hebben begrepen, is het niet alleen een glazenwasrobot, maar een reeks onderling verbonden systemen die voor één enkel doel werken. Aan de andere kant zijn kunstmatige intelligentie, machine learning en geavanceerde visie niet eenvoudig te ontwikkelen.

De recente financieringsronde van $9,8 miljoen zal daarom de uitbreiding van Ozmo in andere steden kunnen ondersteunen, terwijl de versterking van het R&D-team de volgende fasen zal kunnen voorbereiden. Hoe je het ook bekijkt, Skyline Robotics brengt een ware revolutie teweeg en is klaar om de wereld te veroveren. Eén schoon raam tegelijk.

Advertisement