Spel met de munten: kun jij ze op kleur leggen door ze slechts twee keer te verplaatsen? Een echte uitdaging voor het brein

Janine image
door Janine

07 Januari 2024

Spel met de munten: kun jij ze op kleur leggen door ze slechts twee keer te verplaatsen? Een echte uitdaging voor het brein
Advertisement

Dingen op orde brengen is een van de meest ontspannende activiteiten voor het brein, maar tegelijkertijd kan het een bijzonder veeleisende inspanning vergen, vooral als het gaat om puzzels en raadsels die het gebruik van logica vereisen. Dit soort hersenspellen testen in feite de redeneervaardigheden van deelnemers en dagen hen uit om de oplossing in relatief korte tijd te vinden, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Als je van puzzels houdt, weet je al waar we het over hebben: online quizzen maken is heel stimulerend en het uitvoeren ervan is niet alleen leuk en vaak intrigerend, maar helpt het brein te trainen door hem actief te houden en te helpen experimenteren met nieuwe wegen op zoek naar het juiste resultaat. Kortom, het is het proberen waard en in het spel van vandaag bieden we je een "eenvoudige" puzzel die je in slechts twee stappen kunt oplossen: klaar om te spelen?

Advertisement

Sorteer de munten op kleur in slechts twee stappen

Sorteer de munten op kleur in slechts twee stappen

Curioctopus

Hier is onze puzzel: in de afbeelding zijn, zoals je kunt zien, vijf verschillende munten: drie zijn zilverkleurig, terwijl de andere twee goudkleurig zijn. Naast de cijfers en bewoordingen zullen we ze, om het eenvoudiger te maken, "gouden munten" en "zilveren munten" noemen. Op dit punt is het doel van het spel om ze in "volgorde van gelijkheid" te kunnen rangschikken, dat wil zeggen om zowel de gouden als de zilveren naast elkaar te plaatsen. Het uiteindelijke resultaat zou daarom drie zilveren munten + twee gouden munten moeten zijn, of twee gouden munten en vervolgens drie zilveren munten.

 Alles duidelijk? Goed, het lijkt misschien heel eenvoudig, maar je moet de fundamentele regel in gedachten houden om het spel correct te spelen: je hebt slechts twee zetten tot je beschikking om de taak te voltooien! Dit betekent dat je de munten niet meer dan twee keer kunt verplaatsen om ze in de door ons voorgestelde volgorde te rangschikken.

Advertisement

Concentratie en vindingrijkheid: de belangrijkste elementen bij het oplossen van de muntpuzzel

Concentratie en vindingrijkheid: de belangrijkste elementen bij het oplossen van de muntpuzzel

Freepik

In dit geval is er geen precieze tijd om de oplossing te vinden: in veel gevallen nodigen de puzzels je uit om het antwoord binnen een paar seconden te raden, maar voor deze maken we een uitzondering: het belangrijkste is om je zo goed mogelijk te concentreren mogelijk en je fantasie gebruikt om erachter te komen hoe deze vijf munten in de gewenste volgorde kunnen worden gerangschikt. Hoewel ze nu afwisselend en afzonderlijk liggen, moet het eindresultaat zijn, zoals we al zeiden, dat we de twee gouden munten naast elkaar liggen, evenals de drie zilveren munten.

Probeer, voordat je gaat scrollen om erachter te komen wat de oplossing is, een paar pogingen te doen, zonder meteen op te geven: er is een manier om het te doen, het kost alleen wat moeite en een flinke dosis vindingrijkheid om erin te slagen! Pas nadat je je best hebt gedaan, scroll je naar onderen om te begrijpen wat de juiste procedure is.

Muntspel: de eerste stap

Muntspel: de eerste stap

Curioctopus

Zoals we al zeiden, heb je slechts twee stappen beschikbaar om te winnen: de eerste is het gelijktijdig verplaatsen van de munten die zich op de tweede en derde positie bevinden. Om dit te doen, is er maar één manier: ze ondersteboven draaien! Stel je dan voor dat je twee vingers van dezelfde hand op de munten plaatst en ze ondersteboven draait. Op dit punt zijn we halverwege: de twee gouden munten liggen naast elkaar.

En nu?

Stap nummer 2 van het muntspel: de uiteindelijke oplossing

Stap nummer 2 van het muntspel: de uiteindelijke oplossing

Curioctopus

De tweede en laatste stap bestaat uit het tegelijkertijd verplaatsen van de eerste twee zilveren munten en het plaatsen ervan na de gouden munten, naast de derde zilveren munt. Zo heb je in slechts twee bewegingen de juiste opstelling!

Heb je de oplossing kunnen vinden zonder te kijken of heb je ervoor gekozen om deze te raadplegen? Het belangrijkste is in ieder geval dat je plezier hebt gehad bij het oplossen van deze ingenieuze puzzel, een leuke manier om wat tijd door te brengen en je gedachten bezig te houden. Vond je dit een leuk spel?

Advertisement