Hij doet zich voor als mannequin om een ​​juwelierszaak te beroven: wanneer creativiteit en misdaad elkaar ontmoeten

Janine image
door Janine

16 Januari 2024

Hij doet zich voor als mannequin om een ​​juwelierszaak te beroven: wanneer creativiteit en misdaad elkaar ontmoeten
Advertisement

Om een ​​dief te zijn, heb je vindingrijkheid, een hekel aan regels en aanpassingsvermogen nodig. In werkelijkheid is een zekere mate van creativiteit ook nuttig, zoals in het geval van een 22-jarige man die zich in Warschau voordeed als mannequin om de juwelierszaak in een winkelcentrum te beroven. Laten we eens kijken wat er gebeurde.

Advertisement

Hij doet zich voor als mannequin om een ​​juwelierszaak te beroven

Hij doet zich voor als mannequin om een ​​juwelierszaak te beroven

Polizia di Varsavia

Hoe vaak hebben we ons niet afgevraagd wat er zou gebeuren als we zouden blijven nadat een museum, een park of een supermarkt zouden sluiten. Een 22-jarige man deed precies dat: hij poseerde als mannequin om beveiligingscamera's te ontwijken in een winkelcentrum in Warschau, in Polen. De man wachtte onbeweeglijk tot het winkelcentrum zou sluiten, zodat hij tussen de nu lege winkels en gangen naar buiten kon gaan. Hij bekeek er verschillende, maar koos er slechts één: een juwelierszaak, die op dat moment het onderwerp van de diefstal werd. Bovendien was het niet de eerste keer: de man had een paar dagen daarvoor met dezelfde tactiek ook voedsel uit een bar en kleding uit een kledingwinkel gestolen. Een creatieve dief en een recidivist.

Advertisement

De arrestatie van de mannequin

De arrestatie van de mannequin

Polizia di Varsavia

Afgezien van de creativiteit duurden de heldendaden van de 22-jarige niet lang. Naast de diefstal van voedsel uit een bar en kledingstukken uit een winkel, werd de dief na de diefstal uit de juwelierszaak geïdentificeerd door beveiligingspersoneel. Als gevolg hiervan kon de politie van Warschau hem arresteren, en de dief riskeert nu een gevangenisstraf van maximaal tien jaar wegens diefstal en inbraak. In de verklaring die werd vrijgegeven om het publiek op de hoogte te stellen van de arrestatie, beschreef de politie zelf de dynamiek, het poseren als mannequin, de diefstal uit de juwelierszaak. Zoals vermeld in het persbericht:​

Een 22-jarige kreeg een idee hoe hij onopgemerkt kon blijven in een winkelcentrum nadat het gesloten was. Daartoe stond hij met een tas in de hand stil voor een etalage en deed zich voor als etalagepop. Toen hij zich zeker voelde, ging hij op jacht en beroofde hij een winkel van juwelen.

Camouflage tussen de paspoppen: een gewaagde techniek, maar zeker niet nieuw

Camouflage tussen de paspoppen: een gewaagde techniek, maar zeker niet nieuw

Pexels

Het is niet de eerste keer dat iemand zich voordoet als etalagepop en ongestoord wacht op de sluiting en vervolgens overgaat tot het stelen van zoveel mogelijk voorwerpen of geld. Een aantal jaar geleden, in 2016, deden twee dieven zich voor als winkeletalagepoppen in West Sussex, in Engeland. In 2012 gebeurde iets soortgelijks in Rome, toen drie mannen zich probeerden voor te doen als mannequins in een luxe kledingwinkel. Uit wat je zojuist hebt gelezen, wordt het duidelijk dat het zich voordoen als een mannequin een strategie lijkt die voorbestemd is om succesvol te zijn. En dat is aanvankelijk ook zo: het enige wat je nodig hebt is koelbloedigheid en onbeweeglijkheid. Toch kunnen we, afgaande op het aantal arrestaties, van één ding zeker zijn: het lijkt geen winnende tactiek. Tenzij je als doel hebt om gearresteerd te worden wegens diefstal.

Advertisement