Logische test: als je het exacte aantal driehoeken kunt raden, heb je een uitzonderlijk brein

Janine image
door Janine

28 Januari 2024

Logische test: als je het exacte aantal driehoeken kunt raden, heb je een uitzonderlijk brein
Advertisement

Hield je op school van geometrische vormen of kreeg je van alles wat met wiskunde te maken had een allergische reactie? In beide gevallen kan er enige tijd zijn verstreken sinds het huiswerk waarbij je het juiste antwoord op het probleem moest vinden, misschien met behulp van een rekenmachine en een goniometer. Tegenwoordig kun je er echter vrij voor kiezen om wiskundige uitdagingen aan te gaan en ze zelfs leuk te vinden! Precies: online raadsels kunnen erg stimulerend zijn en een paar minuten van je tijd besteden aan het maken ervan is niet alleen leuk, maar ook nuttig. Hoe? Wij leggen het je meteen uit!

Advertisement

Waarom zijn logische tests nuttig?

Waarom zijn logische tests nuttig?

Freepik

Logische tests worden door miljoenen gebruikers gewaardeerd omdat ze niet alleen stimulerend en leuk zijn, maar ook nuttig zijn: je geest bij de les houden en je helpen deze te oefenen met eenvoudige en leuke, maar tegelijkertijd constructieve uitdagingen. Hoe lang is het geleden dat je met wiskundige en geometrische figuren te maken had? Je dacht misschien, toen je op school zat, dat het nutteloos was om er veel tijd aan te besteden, maar in werkelijkheid dient dit vak om kritisch en lateraal denken te ontwikkelen, fundamenteel op elk gebied van het leven: het helpt om sneller oplossingen te vinden en je redeneervermogen te verfijnen, door op zoek te gaan naar alternatieve wegen voor degene die misschien het meest voor de hand ligt.

Kortom, als we je ervan hebben overtuigd dat logische tests meerdere voordelen hebben, is het tijd om verder te gaan met het spel van vandaag en uit te zoeken waar het allemaal om draait. Ben je er klaar voor?

Advertisement

Logische test: hoeveel driehoeken zie jij?

Logische test: hoeveel driehoeken zie jij?

Zoals je kunt zien, zijn er in de afbeelding twee symbolen die misschien esoterisch lijken: het zijn zespuntige sterren, ook bekend als Davidsterren, maar het is niet hun wezenlijke betekenis waar je je op hoeft te concentreren. In plaats daarvan vormen de twee elkaar kruisende sterren een reeks driehoeken die gemakkelijk te onderscheiden zijn: het is precies rond deze figuren en drie zijden dat de wiskundige test draait, maar op wat voor manier?

Het enige wat je hoeft te doen is het exacte aantal driehoeken in de afbeelding te raden. Het lijkt misschien eenvoudig en misschien zul je het niet geloven, maar slechts weinigen zijn hierin geslaagd. Als het je te gemakkelijk lijkt, weet dan dat de moeilijkheidsgraad op het punt staat te stijgen: de beschikbare tijd om alle driehoeken correct te tellen bedraagt ​​slechts acht seconden! Ben je er nog steeds van overtuigd dat je het met je ogen dicht kunt doen?

Onthoud dat niet alleen logica essentieel is om deze wiskundige quizzen uit te voeren, maar ook een hoog observatieniveau en een flinke dosis mentale snelheid. Het enige wat je hoeft te doen is de stopwatch starten en je best doen voordat je hieronder de juiste oplossing ontdekt.

Oplossing van de logische test: hier zie je hoeveel driehoeken er zijn

Oplossing van de logische test: hier zie je hoeveel driehoeken er zijn

Pexels

Als je tot hier bent gekomen, betekent dit dat je het spelletje hebt gespeeld en daar zijn we blij mee. Nu is het tijd om erachter te komen of je het aantal driehoeken in de afbeelding hebt kunnen raden! Als je het echt in slechts acht seconden hebt gedaan, complimenten: je geest is goed getraind en je hersenen hebbe een echte turbocharger! Als je het proberen echter hebt opgegeven en meteen naar het antwoord hebt gekeken, kunnen we je hoe dan ook tevreden stellen: de juiste oplossing is 18!

Ben je teleurgesteld of tevreden met je resultaat? Als je het niet wist te raden, maak je geen zorgen: zoals bij alles is het geheim oefenen en door logische tests te blijven uitproberen, wordt het vinden van het juiste antwoord steeds gemakkelijker en sneller. Wat vind je van deze wiskundige test, vond je hem leuk?

Advertisement