Australië, parkeerplaats gefotografeerd met “revolutionaire” strepen: nu willen mensen ze overal

Janine image
door Janine

06 Februari 2024

Australië, parkeerplaats gefotografeerd met “revolutionaire” strepen: nu willen mensen ze overal
Advertisement

In een tijdperk waarin steden steeds voller worden met auto's, is de kwestie van parkeren van fundamenteel belang. Een plek vinden voor je auto is niet altijd gemakkelijk, soms vind je die nooit. Daarnaast zijn er automobilisten die hun voertuigen overal parkeren, zonder respect voor scheidslijnen, wegmarkeringen en gezond verstand. Een oplossing uit Australië zou dit probleem echter kunnen helpen oplossen. Laten we eens kijken wat het is.

Advertisement

Een nieuwe benadering van parkeren, rechtstreeks uit Australië

Een nieuwe benadering van parkeren, rechtstreeks uit Australië

Shane Smith/Facebook

Er is geen supermarkt of winkelcentrum dat geen aangrenzende parkeerplaats heeft, vaak op een enorm oppervlak. Maar met zoveel beschikbare plaatsen lijkt het er altijd op dat automobilisten er weinig om geven om overlast te veroorzaken als ze hun auto parkeren. Daarom heeft een parkeergarage in Glebe Hill, in Tasmanië, voor een andere aanpak gekozen. In plaats van autoparkeerplaatsen te scheiden met een enkele witte lijn, staan er nu kleine rechthoekige vakken tussen elke plaats. Hierdoor is het veel natuurlijker om binnen deze grenzen te parkeren en meer ruimte over te houden voor auto's. Eenvoudig, maar mogelijk revolutionair. Natuurlijk, er zullen minder parkeerplaatsen zijn, maar de voordelen bij het in- en uitrijden van de parkeerplaats zijn onmiskenbaar.

Advertisement

“Geweldig idee” en andere opmerkingen: een innovatieve oplossing?

“Geweldig idee” en andere opmerkingen: een innovatieve oplossing?

Shane Smith/Facebook

Een lid van de Facebookgroep Tasmania Parking Fails deelt deze ervaring. Hoewel de groep meestal gewijd is aan het onthullen van problemen, fouten en negatieve ervaringen, wilde de auteur van het bericht in dit geval wat hoop voor het parkeerprobleem delen. En de reacties zijn het daar helemaal mee eens. Een gebruiker vindt bijvoorbeeld de kleine vakjes die de auto's scheiden "een prachtig idee". Voor een ander zijn er misschien niet eens zoveel parkeerplaatsen voor auto's. Natuurlijk zou hij de nieuwe wegmarkeringen zorgvuldig moeten opmeten, maar zelfs als hij enkele parkeerplaatsen zou missen, zou het nog steeds de moeite waard zijn. Ten slotte probeert een ander mensen terug te brengen naar de realiteit:

Dit parkeerterrein ziet er inderdaad goed uit, maar ik kan je verzekeren dat het dat niet is. Ik wou dat ik hier foto's had van al die automobilisten die verkeerd parkeren zonder op te letten, bijna expres.

Parkeren of duurzame mobiliteit: een noodzakelijke balans

Parkeren of duurzame mobiliteit: een noodzakelijke balans

Pexels

Als we het over parkeren hebben, gaat het altijd over mobiliteit. Aan de andere kant zijn auto's en ruimtes voor auto's twee kanten van dezelfde medaille: waar auto's zijn, moeten er ook parkeerplaatsen zijn, met enorme oppervlakken die speciaal voor dit doel zijn bestemd. En weinig of niets voor andere activiteiten. Daarom is het belangrijk om na te denken over de juiste balans tussen parkeren en duurzame mobiliteit. Met een goede planning zouden de twee concepten zelfs complementair kunnen zijn.

Aan de ene kant kunnen parkeerplaatsen zoals die in Tasmanië daarom het leven van automobilisten gemakkelijker maken. Aan de andere kant kunnen een goede positionering en up-to-date dienstverlening ook degenen die de auto willen laten staan ​​en met het openbaar vervoer verder willen gaan, op een duurzamere manier helpen. Immers, als een auto tussen twee rechthoekige vakken kan parkeren, kunnen we geweldige dingen verwachten.

Advertisement