Hij snijdt de zolen van al zijn schoenen door om op blote voeten te lopen en "verbinding te maken met de aarde en haar energie"

Janine image
door Janine

22 Februari 2024

Hij snijdt de zolen van al zijn schoenen door om op blote voeten te lopen en "verbinding te maken met de aarde en haar energie"
Advertisement

De meest uiteenlopende trends kunnen zich verspreiden op sociale media en een daarvan werd gelanceerd door het stel dat besloot de zolen van hun schoenen te verwijderen om op blote voeten te kunnen lopen. Dit is waarom.

Advertisement

"Het nieuwe tijdperk van blootsvoets lopen"

"Het nieuwe tijdperk van blootsvoets lopen"

christi_fritz/Instagram

Op sociale media zijn we gewend om gewoonten en trends te zien die door gebruikers worden gedeeld en die ons misschien bizar lijken: een daarvan werd getoond door het stel dat kenbaar maakte dat ze wilden stoppen met het dragen van schoenen, of beter gezegd zolen. Christi Fritz plaatste een video op haar Instagram-account waarin haar vriend Seth bezig is de zool uit hun peperdure collectie designerschoenen, ter waarde van in totaal $20.000, te verwijderen en vervolgens het eindresultaat te laten zien.

Hoewel de man normale schoenen lijkt te dragen, zien we aan de onderkant dat de voetzool volledig zichtbaar is. Fritz begeleidde de video door te schrijven: "Het nieuwe tijdperk van lopen op blote voeten is begonnen en ik zou niet dankbaarder of opgewondener kunnen zijn!" Maar wat veroorzaakte hun ongebruikelijke beslissing?

Advertisement

Een stel verwijdert zolen uit schoenen en gaat een winkel binnen

Een stel verwijdert zolen uit schoenen en gaat een winkel binnen

christi_fritz/Instagram

Nadat ze de zool van hun schoenen hadden verwijderd, waagden de twee jonge mensen zich in de winkels en lieten gebruikers het “nut” zien van het hebben van vrije voeten, zoals het pakken van de boodschappentas zonder je handen te gebruiken. Een scène die ironisch en leuk bedoeld is, maar Christi legde de echte redenen achter deze merkwaardige keuze uit: "De ervaring van het opgeven van de schoenzool was heel bevrijdend, net zoals lopen op blote voeten."

Nadat ze een make-up- en cosmeticawinkel binnengingen, legde de jonge vrouw uit dat het personeel "het niet zo leuk vindt dat we hier zonder schoenen zijn", maar dat ze na een gesprek met het stel "zelfs een compliment hebben gegeven." Verschillende verkooppunten hadden het echtpaar zonder schoenen de toegang ontzegd, dus bedachten de twee jongeren deze methode, die Christi aanbeveelt aan iedereen die “incognito op blote voeten rond wil lopen. Het is de perfecte manier om te profiteren van alle voordelen van blootsvoets zijn, maar zonder dat iedereen het weet."

Het is niet verrassend dat veel gebruikers massaal gereageerd hebben en hun mening over de kwestie hebben geuit, in de meeste gevallen met een zekere verbijstering.

"Op blote voeten lopen om weer in contact te komen met de natuur"

"Op blote voeten lopen om weer in contact te komen met de natuur"

christi_fritz/Instagram

Het belangrijkste probleem waar ze zich op concentreerden, betreft hygiëne: het huis verlaten betekent dat je op plaatsen bent waar de schoenzool de voet niet alleen beschermt tegen mogelijke schokken, maar ook tegen het onvermijdelijke vuil. Anderen prezen echter het verlangen om "verbinding te maken met de aarde en haar energie".

Zoals altijd zijn de standpunten verschillend en vaak tegengesteld, maar wat vinden de experts ervan? Podoloog Priya Parthasarath raadt deze praktijk ten zeerste af “om veel verschillende redenen”, waarbij ze de verschillende risico's uitlegt die voortvloeien uit het gebrek aan bescherming op verschillende oppervlakken die glad, onhygiënisch of met extreme temperaturen zijn. Hoewel de verbinding met de natuur en de energieën van de aarde beslist positief is voor het individuele welzijn, lijkt het essentieel om dit te doen door tegelijkertijd de gezondheid te beschermen tegen de talrijke gevaren die deze methode met zich mee zou kunnen brengen.

“Blootsvoets lopen kan je helpen de natuurlijke wereld meer te waarderen”, zegt Christi, die er nog een bijkomend voordeel aan toevoegde: “We merkten allebei dat onze houding verbeterde en onze stress afnam.” Podotherapeut Emily Braidwood was het eens met deze laatste verklaring en bevestigde dat deze praktijk het evenwicht, de reflexen en het bewustzijn van de omringende wereld bevordert, waarbij ze echter specificeerde dat "de beste resultaten zullen worden verkregen door op natuurlijke oppervlakken zoals gras en zand te lopen, en niet op kunstmatige grond.”

Wat vind jij ervan?

Advertisement